Ny vd för Dahl Sverige AB har utsetts

Publicerad: 26 Mar 2024
Håkan Hedberg har utsetts till vd för Dahl Sverige AB. Dahl ingår i Saint-Gobain Distribution Sweden och har en nationell proffsverksamhet med ett åttiotal butiker, däribland helt obemannade butiker, en digital handel och ett centrallager i Bålsta.

Annica Hagen, koncernchef för Saint-Gobain Distribution Sweden, kommenterar tillsättningen av Håkan Hedberg på posten som vd:
-Vi ser fram emot att välkomna Håkan till Dahl och vår koncern. Hans omfattande erfarenhet, starka ledarskap och kompetens inom branschen är precis vad vi behöver för att fortsätta vår positiva tillväxt och ta tillvara på de många möjligheter som väntar oss.

Håkan Hedberg, som närmast kommer från Rexel Sverige där han är vd sedan 2018, kommer med en bakgrund från både branschen och distributionshandel. Han har haft flera olika ledande positioner bland annat som vd för Mekonomen Sverige och Comfort-Kedjan.

- Jag ser fram emot att få leda Dahl där vi tillsammans ska förädla vår position på marknaden samt vidareutveckla och skapa nya samarbeten. Dahl är en erfaren specialist med en stark organisation och spännande utveckling - inte minst digitalt, säger Håkan Hedberg.

I september 2021 bildades SGDS Gruppen AB, då blev Dahl två säljdivisioner inom bolaget. Nu ändrar SGDS Gruppen AB namn och blir åter Dahl Sverige AB. Ett nytt moderbolag bildas under namnet Saint-Gobain Distribution Sweden AB.

Håkan Hedberg tillträder sin befattning den 17 juni 2024.

På bilden: Håkan Hedberg
Fotograf: Erik Flyg

Annons
Annons
16 Apr, 2024
HVAC & Refrigeration Live
London, Storbritannien
21 Apr, 2024
11th Asian Conference on Refrigeration and Air Conditioning
Jeju, Sydkorea
23 Apr, 2024
Nordbygg 2024
Stockholm, Sverige
21 Maj, 2024
Meda Clima
Lagos, Nigeria
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Svalinn_2024
  • AQS Produkter
  • Knapp april
  • Kylma
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se