Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Ny värmekamera från Testo

Publicerad: 28 Jan 2021
Testo lanserar nu den nya värmekameran testo 883. Denna värmekamera, som uppges erbjuda bästa bildkvalitet och professionella rapporter, är utvecklad för att minska den dagliga arbetsbelastningen för alla som specialiserar sig på värme- och energirådgivning.

Värmekameran testo 883 erbjuder en IR-upplösning på 320 x 240 pixlar, som utökas till hela 640 x 480 pixlar med den inbyggda testo SuperResolution-tekniken. Värmekänsligheten på <40 mK ska säkerställa att kameran upptäcker även de minsta temperaturskillnaderna. Den manuella fokusfunktionen ger vidare användarna full kontroll över IR-bilden.

Den kostnadsfria och licensfria programvaran testo IRSoft har utvecklats för att snabbt och enkelt kunna analysera IR-bilder och dokumentera dem i en rapport.

En typisk utmaning vid byggnadstermografering är att IR-bilder av samma objekt kan se olika ut beroende på inomhus- och utomhustemperaturen. Med funktionen testo ScaleAssist säger sig Testo ha löst detta problem genom att automatiskt optimera värmekamerans skala efter att ha angivit inomhus- och utomhustemperaturen. Detta uppges ha två fördelar: objektivt jämförbara IR-bilder och optimal kontrast. Alla element som är i vägen eller oviktiga tonas ned automatiskt, misstolkningar förhindras och konstruktionsfel visas bara om de verkligen finns.

Fuktfunktionen i testo 883 visar också risken för fuktskador i svaga punkter direkt i IR-bilden med trafikljusfärger. Temperaturen och luftfuktigheten inomhus överförs trådlöst till värmekameran från temp-/fuktgivaren testo 605i, som beställs separat. Tack vare det kan energikonsulter göra sina kunder uppmärksamma på fuktskaderisker och förebygga dyra skador på klimatskalet och dessutom skydda hälsan för de boende. Med testo Thermography-appen kan mätningar också överföras i realtid till en smartphone / surfplatta och fastighetsägaren kan på så sätt följa med i inspektionen och se samma sak som energikonsulten ser.

Annons
Annons
Din ort
AQS Panasonic Mitsubishi
  • Bravida
  • Ny annons
  • knapp
  • Ahlsell
  • Kylma
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se