Ny Nordenchef för Panasonic

Publicerad: 11 Maj 2022
Thibaut Marsol har utnämnts till ny vd för Panasonic Norden. Samtidigt lägger företaget om riktningen framåt och ger värme- och kyllösningar en större roll i organisationen för att säkerställa klimatneutralitet innan 2030.

Thibaut Marsol började arbeta som verkställande direktör för Norden den 1 april. Han inledde karriären i Panasonic som marknadschef i Frankrike, men har de senaste åren varit vice vd för Panasonic Heating & Cooling i Norden.

De senaste åren har värme- och kyllösningar utgjort en växande andel av omsättningen i företaget. För att underlätta framtida tillväxt kommer verksamheten i Norden drivas av Heating & Cooling Solutions.

– Värme- och kyllösningar står för en allt större andel av vår omsättning. Därför är det naturligt att detta segment får mer uppmärksamhet inom organisationen, både när det kommer till fokus, ledning och styrning, säger Thibaut Marsol.

En annan anledning till det nya fokusområdet är att Panasonic vill lägga i en högre växel för att nå klimatmålen. Företaget har en global plan för att uppnå netto 0 i CO2-utsläpp innan 2030.

– Värme- och kyllösningar är avgörande för att vi ska nå klimatmålen vi har satt. Detta är ett viktigt mål för Panasonic och vi är övertygade om att vi kan nå det genom att fokusera mer på värmepumpar och luftkonditionering, avslutar Thibaut

Annons
1 Jun, 2022
Frigair
Johannesburg, Sydafrika
28 Jun, 2022
MCE Mostra Convegno Expocomfort
Milano, Italien
5 Jul, 2022
Mega Clima
Lagos, Nigeria
16 Aug, 2022
ARBS
Melbourne, Australien
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • AQS Produkter
  • Kylma
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se