Ny luft-vattenvärmepumpserie från Panasonic

Publicerad: 11 Nov 2015
Panasonic lanserar en ny generation av Aquarea G-serie luft-vattenvärmepumpar. De uppdaterade modellerna beskrivs som enkla och smidiga att installera, har en ny kontrollpanel och energimärkning A++.

Den nya Aquarea G-serien inkluderar modeller med hög prestanda, T-CAP och ”High Temperatur”-enheter. De sistnämnda kan leverera upp till 65 grader och beskrivs vara lämplig bland annat för att ansluta till äldre högtemperatursradiatorsystem. I G-serien ingår också en A-klassad cirkulationspump som reducerar energiförbrukningen.

- Den nya generationen luft-vattenvärmepumpar är ett steg framåt jämfört med tidigare modeller med fördelar för både installatörer och de som ska använda systemet. Aquarea G-serien är effektivare och enklare att installera och använda, säger Sofia Törnlöf, nordisk produktchef för Panasonic Heating & Cooling.

G-serien kan kopplas samman med solpaneler, något som gör systemet ännu mer energieffektivt. Att enheterna lämpar bra för att ersätta äldre värmepannor, exempelvis oljeeldade, ska göra dem attraktiva även för renoveringsprojekt.

Den nya T-CAP-enheten ska vidare göra att systemet levererar hög effektivitet, då den bibehåller sin fulla kapacitet ända ner till minus 15 grader utomhus. Alla produkter i G-serien uppfyller också ErP-direktivet.

Aquarea G kommer dessutom med ett nytt kontrollsystem som ska göra det ännu enklare att reglera inomhusklimatet. Styrningen inkluderar program som automatiskt anpassar och justerar inställningarna efter aktiviteten i bostaden. Bland annat finns ett ”semstermode” för de tillfällen du är bortrest under en längre tid.

Annons
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Ahlsell
  • AQS Produkter
  • Kylma
  • Ny annons

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se