Nordic Climate Group förvärvar Reftec i Trondheim

Publicerad: 31 Maj 2024
Nordic Climate Group växer i Norge genom förvärvet av Reftec AS med huvudkontor i Trondheim. I förvärvet, som är det fjärde för Nordic Climate Group bara under maj månad, ingår även dotterbolaget Rana Kulde, Mo i Rana. Reftec, som grundades 2007, beskrivs vara specialiserade på energieffektiva kyl- och värmelösningar med naturliga köldmedier inom fastighetssektorn.

Reftec idag 14 anställda och omsatte tillsammans med Rana Kulde 78 miljoner norska kronor under verksamhetsåret 2023. Reftec förvärvas från de tidigare delägarna Erik Dyrseth, Per Bjørnaas och Jonny Andersen, som ägt 81% av bolaget i lika delar, samt från medarbetare som ägt resterande 19 %. På samma sätt som andra bolag i gruppen kommer Reftec att arbeta vidare med sitt lokala varumärke, tidigare ägare fortsätter i samma roller och nuvarande verksamhet samt att kunduppdragen prioriteras.

- Vi har skapat en stabil verksamhet med en bra ekonomisk utveckling. Men för att ta nästa steg vill vi vara en del av ett större team. Vi har framåtriktade och tekniskt duktiga medarbetare som gillar utveckling, energioptimering och naturliga köldmedier. Då vill vi säkerställa att vi är i den bästa miljön för att växa vidare. Det känner vi att Nordic Climate Group är, säger Erik Dyrseth, verkställande direktör, Reftec.

Reftec fokuserar på fastighetskunder där serviceavtal med energioptimering har ett ökande intresse. Det beskrivs ge erfarenheter både för att utveckla kunderbjudanden och för att bidra till samarbeten inom Nordic Climate Group.   

- Förvärvet av Reftec är ett välkommet och viktigt steg för Nordic Climate Group som nu får en stark bas i Norges tredje största kommun. Därtill är Reftec ytterligare ett bolag i gruppen som har fokus på naturliga köldmedier. I takt med samhällets ökade intresse för hållbarhetsfrågor är det värdefullt med fler bolag som Reftec i vår företagsgrupp, säger Fredrik Gren, koncernchef, Nordic Climate Group.

Annons
Din ort
Svalinn_2024 AQS
  • AQS Produkter
  • Kylma
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se