Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Nordic Climate Group förvärvar ledande norsk entreprenör

Publicerad: 1 Nov 2021
Nordic Climate Group bildades i maj 2021 och lever upp till det nordiska namnet genom att ta sig an den norska marknaden. Kylentreprenörerna EPTEC Energi AS går nu in i Nordic Climate Group och blir därmed första norska bolaget i gruppen.

Från start bestod Nordic Climate Group av 32 bolag men har genom förvärvet av EPTEC Energi AS ökat till 34 bolag. Tillsammans omsätter gruppen cirka 1,5 miljarder sek och har drygt 600 medarbetare. Målet uppges vara att fortsätta växa, driva tekniken och hållbarhetsfrågorna framåt.

- Det gläder mig att få välkomna det norska bolaget EPTEC Energi AS som partner till Nordic Climate Group, säger Mats Åström, Tf CEO Nordic Climate Group. Med detta etablerar vi oss som den ledande aktören i Norden gällande installationer och service inom kyl- och värmeindustrin med fokus på hållbarhet och energieffektivitet. Bolaget har en liknande företagskultur och delar värderingarna som bolagen inom Nordic Climate Group har. Det är något vi ska vårda och bevara, samtidigt som vi ska utveckla bolagens framgångsrika och decentraliserade arbetssätt. Tillsammans kan vi utvecklas ytterligare genom synergier och kunskapsutbyten, och vi har styrkan att accelerera vår tillväxt, såväl organiskt som genom förvärv i Norden.

Grunden i verksamheten beskrivs vara en stark lokal marknadsposition. Därför kommer de bolag som ingår i Nordic Climate Group att behålla sitt lokala varumärke och ledning, tidigare ägare kvarstår i sina roller och nuvarande verksamhet inklusive kunduppdragen prioriteras. Gruppens styrka ska byggas genom att bolagen tillsammans blir konkurrenskraftigare genom inköp, utbildning, teknisk utveckling och gemensam marknadskommunikation samt starka kunderbjudanden.

- Vi i EPTEC Energi AS ser fram til bli en del av Nordic Climate Group, säger Ole Jørgen Veiby, VD EPTEC. Det blir en betydelig aktør i markedet med fokus på vårt fag, innenfor kulde- og varmepumpeanlegg. Vi beholder vår firmakultur, men får samtidig nye kollegaer å samarbeide med. Nordic Climate Group er unik for vår bransje og det vil gi oss fortrinn i markedet. 

EPTEC Energi AS beskrivs vara en av Norges ledande entreprenörer inom kyl- och värmepumpsteknik med mer än 30 års branscherfarenhet och erbjuder konsult-, ingenjörs-, ingenjörstjänster, produkt- och systemleveranser och service till större byggnader och industri. Huvudkontoret ligger beläget i Oslo med försäljnings- och serviceavdelningar i Oslo, Moss och Trondheim.

Annons
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Kylma
  • Ny annons
  • AQS Produkter
  • knapp
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se