Nordic Climate Group fortsätter sin tillväxtresa i Danmark

Publicerad: 15 Nov 2023
Nordic Climate Group expanderar ytterligare i Danmark genom förvärvet av Ørbæk Køleteknik i Hvidovre. Bolaget är det första i gruppen med hemvist på Själland och lägger grunden för fortsatt expansion i Köpenhamnsområdet.

Nordic Climate Group etablerades 2021 och omsätter efter förvärvet av Ørbæk Køleteknik 3,5 miljarder SEK och har drygt 1 200 anställda vid drygt 70 lokala etableringar i Norden. Den danska verksamheten har genom förvärvet 120 anställda och en årsomsättning på cirka 250 miljoner DKK.

Ørbæk Køleteknik erbjuder försäljning, service och underhåll av kylsystem för detaljhandel, butiker och lätt industri i Köpenhamn och på Själland. Företaget har 25 anställda.

-Vi är stolta över Nordic Climate Groups intresse för bolaget och ser fram emot att fortsätta utvecklingen inom energioptimerade kylsystem, vilket är något som vi på Ørbæk Køleteknik kommit väldigt långt med. Grunden ligger i våra medarbetares tekniska kunnande, positiva inställning och utmärkta arbete. Vi ser fram emot att positionera oss ännu starkare på marknaden tillsammans med Nordic Climate Group och att fortsätta erbjuda en god service till våra kunder. Alltid med högt fokus på optimerad driftsekonomi och minskat klimatavtryck, säger Nicolaj Ørbæk, VD, Ørbæk Køleteknik.

Grunden i Nordic Climate Groups verksamhet är en stark lokal marknadsposition. Det innebär att Ørbæk Køleteknik, på samma sätt som andra bolag som anslutit till gruppen, arbetar vidare med sitt lokala varumärke, tidigare ägare fortsätter i samma roller och nuvarande verksamhet inklusive befintliga kunduppdrag prioriteras.

-Förvärvet av Ørbæk Køleteknik kompletterar Nordic Climate Groups övriga verksamhet inom dagligvaruhandel och lätt industri väldigt väl. Ørbæk Køleteknik har också under ett antal år byggt upp en betydande kompetens inom naturliga köldmedier, med särskilt fokus på CO2, vilket har varit av särskilt intresse för oss i dialogen, säger Fredrik Gren, VD, Nordic Climate Group.

På bilden är Jonas Phillipsen till vänster och Nicolaj Ørbæk till höger
Foto: NCG

Annons
15 Feb, 2024
Acrex India
New Delhi, Indien
26 Feb, 2024
HVAC R Saudi
Riyadh, Saudiarabien
27 Feb, 2024
Warsaw HVAC Expo
Warsawa, Polen
12 Mar, 2024
MCE Mostra Convegno
Milano, Italien
Visa fler händelser
Din ort
AQS
  • Kylma
  • Dahl knapp 2022-09
  • Ahlsell
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se