Nordic Climate Group expanderar ytterligare i Finland

Publicerad: 14 Mar 2023
Nordic Climate Groups finska verksamhet förstärks genom att MV-Jäähdytys Oy förvärvar Polar-Jäähdytys Oy. Affären uppges stärka den finska verksamheten och erbjudandet inom tjänsterna för kyl- och värmelösningar ytterligare. Förvärvet följer MV-Jäähdytys strategi och nationella tillväxt.

MV-Jäähdytys har tecknat ett avtal om att förvärva Polar-Jäähdytys. MV-Jäähdytys beskrivs ha gedigen kompetens och vara ett välkänt namn inom uppvärmning och kylning av fastigheter samt professionell köksutrustning. Genom förvärvet stärker MV-Jäähdytys ytterligare sina tjänster för kyl- och värmelösningar.

– Polar-Jäähdytys är ett välrenommerat bolag inom sitt verksamhetsområde. Företagets starka entreprenörsanda, vilja att utföra ett gott arbete och högkvalitativa kundservice återspeglar också MV-Jäähdytys sätt att arbeta, betonar Ilpo Mäkelä, VD för MV-Jäähdytys. Vi har båda en stark vilja att utvecklas och att utveckla branschen, så det känns naturligt att vi förenar våra krafter.

Genom förvärvet övergår Mikko Järvinen, ägare till Polar-Jäähdytys, och företagets anställda till MV-Jäähdytys team, och fortsätter i sina nuvarande befattningar. Med hjälp av ökade resurser kan MV-Jäähdytys och Polar-Jäähdytys satsa stort på utvecklingen av tjänster.

– Vi har haft stark tillväxt, men insåg att vi behöver mer resurser. Att hitta kompetenta medarbetare är dock en utmaning, varför försäljningen av företaget blev ett alternativ, förklarar Mikko Järvinen, entreprenören bakom Polar-Jäähdytys. Jag känner till MV-Jäähdytys sedan årtionden och har enbart positiva erfarenheter av företaget. MV-Jäähdytys har till exempel en liknande bakgrund som familjeföretag. Jag skulle inte ha sålt mitt eget företag till någon annan.

Företagsköpet fastställdes den 6 mars 2023 och kommer att genomföras efter Arbets- och näringsministeriets godkännande.

Foto: NCG

Annons
12 Mar, 2024
53rd AiCARR International Conference
Milano, Italien
12 Mar, 2024
MCE Mostra Convegno
Milano, Italien
8 Apr, 2024
China Refrigeration
Peking, Kina
16 Apr, 2024
HVAC & Refrigeration Live
London, Storbritannien
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Svalinn_2024
  • AQS Produkter
  • Kylma
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se