Nordic Climate Group expanderar till Finland

Publicerad: 19 Sep 2022
Nordic Climate Group, NCG, meddelar att man välkomnar MV-Jäähdytys till gruppen och man etablerar därmed en verksamhet i Finland. Bolaget beskrivs erbjuda installation, underhåll och reparationer av kyl- och värmeanläggningar samt storkök.

MV har fem servicecenter och erbjuder dygnet-runt-service i hela landet till mer än 45 000 anläggningar. Bolaget har en stark tillväxt och en omsättning över 30 miljoner EUR med cirka 200 anställda.

När MV blir en del av Nordic Climate Group etableras verksamhet i Finland och gruppen når en samlad omsättning på 2,8 miljarder SEK med 61 lokala etableringar. Färdigställandet av affären är villkorat av finska konkurrensverkets godkännande.

- Jag är väldigt glad att MV-Jäähdytys blir en del av Nordic Climate Group. Särskilt imponerande är den professionalism och kvalitet som de erbjuder sina kunder. MV:s servicemodell är välutvecklad, vilket är något vi kommer kunna dra lärdomar av i hela gruppen. Därtill har MV en stark entreprenörsanda som harmonierar bra med våra bolag i Sverige och Norge. Vi välkomnar MV till vår grupp och ser fram mot att utbyta erfarenheter när vi tillsammans bygger vidare Nordic Climate Group” säger Fredrik Gren, VD Nordic Climate Group.

- Tillsammans med Nordic Climate Group ser vi stora möjligheter att ytterligare stärka vår position på den nordiska marknaden. Vi ser expansionsmöjligheter både genom fler geografiska etableringar och ett breddat erbjudande.  Vi ser även fram mot att utbyta erfarenheter och påbörja samarbeten med andra bolag inom Nordic Climate Group”, säger Ilpo Mäkelä, VD MV-Jäähdytys.

Bild: NCG/MV

 

Annons
3 Okt, 2022
Interclima
Paris, Frankrike
3 Okt, 2022
Interclima
Paris, Frankrike
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
17 Nov, 2022
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Stockholm, Sverige
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi Ny annons
  • AQS Produkter
  • Ahlsell
  • Dahl knapp 2022-09
  • Kylma

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se