Nordic Climate Group etablerar sig i Nederländerna

Publicerad: 2 Jul 2024
Nordic Climate Group etablerar sig i Nederländerna genom att förvärva Compair Airconditioning B.V., Capelle aan den IJssel, och T&S Klimaattechniek B.V., Woerden. Dessa förvärv är de första på den femte marknaden där Nordic Climate Group verkar.

Sedan starten 2021 har gruppen vuxit rejält i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Med de nederländska förvärven blir Nordic Climate Group en betydande aktör i norra Europa och avser att ytterligare stärka sin position genom att förvärva fler företag. Compair och T&S tillför tillsammans över 60 anställda och cirka 23 miljoner EUR i omsättning. Som ett resultat av förvärven har Nordic Climate Group över 1 600 anställda på cirka 80 lokala etableringar och omsätter 4,5 miljarder SEK.

- Inträdet i Nederländerna innebär inte bara ett nytt land utan också ett betydande första steg in på den europeiska kontinenten. Förvärven speglar våra ambitioner att bygga Nordic Climate Group tillsammans med lokala marknadsledare drivna av entreprenörsanda och fokus på hållbarhet. Både Compair Airconditioning och T&S Klimaattechniek var företag vi tidigt identifierade som nyckelförvärv för att etablera oss i Nederländerna, säger Fredrik Gren, VD för Nordic Climate Group.

Joseph Kuling är ordförande för Nordic Climate Group Netherlands B.V. och har omfattande erfarenhet av den nederländska marknaden.

- När Nordic Climate Group presenterade sina tankar och sin strategi för att expandera utanför Norden var det mycket intressant. Gruppens tillväxt med etableringar i de nordiska länderna är imponerande, och det är inspirerande att delta i utvecklingen som ordförande för gruppens nederländska verksamhet. Compair och T&S är från början en utmärkt plattform för att fortsätta den nationella tillväxten. Ett tecken på förtroende för konceptet är att entreprenörerna som skapade företagen fortsätter i sina befintliga roller, precis som i andra förvärvade företag i gruppen, säger Joseph Kuling.

I 25 år har Compair Airconditioning utvecklat klimatkontroll och värmepumpar med stark kundorientering.

- Från det första samtalet med Nordic Climate Group fanns det en speciell koppling. Deras professionalism var omedelbart avgörande för oss. Att vara en del av en professionell organisation ger både företaget och våra anställda helt andra framtidsmöjligheter än vad vi hade på egen hand, säger John van Kralingen, VD för Compair.

T&S Klimaattechniek grundades 1999 och har upplevt stabil tillväxt med kunder främst i datacenter.

- För att fortsätta vår tekniska utveckling behövde vi ta ett nytt steg. Genom att ansluta oss till Nordic Climate Group förbättras våra kapaciteter genom kunskapsöverföring, professionalism och innovativt tänkande. Vi har hittat den perfekta partnern, säger Allard Prins och Henri van Steenbergen, båda grundarna av företaget.

11 Aug, 2024
16th IIR-Gustav Lorentzen Conference
College Park, USA
27 Aug, 2024
China Heat Pump Conference 2024
Shenzhen, Kina
30 Sep, 2024
Interclima
Paris, Frankrike
8 Okt, 2024
Chillventa 2024
Nürnberg, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Svalinn_2024 AQS
  • Kylma
  • Ahlsell
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se