Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Nordanstig satsar för hållbara fastigheter

Publicerad: 27 Mar 2020
Nordanstig kommun och Nordanstig Bostäder AB fortsätter sitt samarbete med Caverion avseende genomförande av energibesparande åtgärder i ett fastighetsbestånd bestående av kommunala samhällslokaler och bostäder. Projektets totala värde uppgår till cirka 150 miljoner kronor under fyra år.

Projektet omfattar ett stort antal tekniska installationer och uppkopplade lösningar inom olika fastighetssystem som el, värme, ventilation, styr- och regler samt solceller. Kommunen kommer med detta projekt, inte enbart energieffektivisera kommunens byggnader och bostäder, utan också minska sina underhållskostnader och förbättra arbetsmiljön. Kommunen tar genom projektet även ett stort steg framåt för att nå egna och nationella energi- och klimatmål samtidigt som myndighetskrav inom ventilation och brand uppfylls.

- Nordanstig kommun har i och med beslutet visat handlingskraft. För att få full effekt av de energibesparande underhållsinsatserna behöver beställaren genomföra insatsen i stor skala. Tack vare de minskade kostnaderna kan vi även genomföra andra nödvändiga underhållsåtgärder och ge kommunen bättre förutsättningar att skapa hållbara byggnader och en hälsosam arbetsmiljö. Caverion är ett bolag som kombinerar hög energikompetens och klarar av att ställa besparingsgarantier på stora byggnadsbestånd där projekten kräver stor installationskraft  och utförarkapacitet, även vad gäller smarta, uppkopplade lösningar, säger Juha Mennander, vd, Caverion Sverige.

Genomförandet av projektet påbörjas i april och beräknas vara klart 2023.

”Det här är en stor satsning på arbetsmiljön för våra elever, brukare och anställda. Det är även en stor satsning på miljön som gör att vi kan klara miljökraven framåt. Vi kan även räkna hem investeringen genom sänkta driftskostnader, vilket också är väldigt bra. Detta projekt skapar samtidigt många nya arbetstillfällen i kommunen under de närmsta fyra åren”, säger Ola Wigg, kommunstyrelsens ordförande.

Annons
18 Nov, 2021
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Webben, Sverige
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Ny annons
  • Ahlsell
  • Kylma
  • AQS Produkter
  • knapp

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se