Nibe passerar en halv miljon värmepumpar

Publicerad: 13 Apr 2016
För 35 år sedan introducerade Nibe sin första värmepump. Det var en frånluftsvärmepump med namnet Fighter Twin som bestod av två stycken 600-millimetersmoduler. Idag har Markaryds produktion passerat en halv miljon i ackumulerat antal tillverkade och levererade värmepumpar.

– Vi följer inga sofistikerade konsultmodeller. Jag skulle istället säga att framgångssagan bygger på ett småländskt målinriktat hårt arbete där vi har byggt upp Nibe på ett konsekvent sätt som vi tror på och som passar oss, säger Kjell Ekermo, affärsområdeschef för Nibe Energy Systems.

Som ett nav i utvecklingsarbetet är Nibes klimatlabb, beläget i Markaryd. Här kan man experimentera med prototyper i verklig kyla, i regnstormar och ökenhetta, under långa perioder och med olika luftfuktighet, för att se vad som händer och på så vis kunna kvalitetssäkra slutresultatet. Varenda detalj utsätts för testerna och ger Nibe kunskap om verkligheten som få andra har.

Att ha sålt över 500 000 värmepumpar är så klart en aktningsvärd siffra och när det kommer till framtidstro för Nibe är Kjell Ekermo minst lika entusiastisk:

– Produktutveckling har alltid högsta prioritet för Nibe och vi skannar hela tiden av marknadens behov och trender, både nationellt och internationellt. Vi avser att fortsätta expansionen och då är naturligtvis en stor del av verksamheten inriktad på att hitta framtidslösningar som möter de kommande behoven. Vi tror på en värld som i ökande grad använder förnybara, kostnadseffektiva och miljövänliga produktlösningar, avslutar Kjell Ekermo. 

Annons
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Kylma
  • Ny annons
  • Ahlsell
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se