Kyla VärmeTill Kyla & Värme

NIBE förvärvar engelska Go Geothermal

Publicerad: 3 Sep 2021
NIBE Industrier AB har tecknat avtal om att förvärva 50% av aktierna i engelska Go Geothermal Ltd samt resterande andel inom en femårsperiod.

Go Geothermal Ltd, med huvudkontor i Newton Aycliffe i norra England, grundades 2006. Bolaget är en betydande distributör i Storbritannien av värmepumpar samt utrustning för att installera dessa. Under 2020 uppgick omsättningen till cirka 8,3 MGBP (cirka 100 MSEK) med en rörelsemarginal överstigande 10%. Go Geothermal har idag 13 anställda.

- Genom förvärvet kommer vi att få en starkare ställning på den snabbt växande brittiska marknaden för värmepumpar, även med vårt varumärke CTC, säger Gerteric Lindquist, koncernchef för NIBE Industrier AB. Go Geothermals ledning, som fortsatt kommer att vara delägare, har den kunskap och branschkännedom som behövs för att stärka vår position i Storbritannien, där vi förväntar oss en stor ökning av efterfrågan på värmepumpar de närmaste åren.

- Vi är väldigt glada att kunna dela nyheten att Go Geothermal förvärvas av svenska Enertech. Vi tycker att tidpunkten är helt rätt för oss att införlivas med ett stort och respekterat varumärke i Europa. säger Tim Williams och Sean Sowden, Go Geothermal Ltd.

Go Geothermal Ltd kommer att arbeta med produkter under varumärket CTC inom svenska Enertech-gruppen och kommer därmed att ingå i affärsområdet NIBE Climate Solutions. Konsolidering i NIBE kommer att ske från och med 1 september 2021. Köpeskillingen anges inte eftersom den förvärvade verksamheten kommer att utgöra en ringa del av NIBE-koncernen. 

Annons
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • AQS Produkter
  • Ahlsell
  • Kylma
  • knapp
  • Ny annons

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se