Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Nibe Energy Systems skriver under deklaration för visionen ”100 procent fossilfri värme- och kylsektor 2050”

Publicerad: 8 Jun 2017
DecarbHeat är ett europeiskt branschinitiativ för att nå visionen om en 100 procent fossilfri värme- och kylsektor år 2050. Nibe Energy Systems, en av initiativtagarna till DecarbHeat, har undertecknat den nyinstiftade branschdeklarationen vid DecarbHeat Ceremony i Bryssel. Nibe Energy Systems engagemang i initiativet kommer även att presenteras på Almedalen 2017.

- Vi vill att lagstiftarna ska känna industrins stora engagemang för att aktivt bidra till en fossilfri värme- och kylsektor. Värmepumpsbranschen i Europa växer men inte tillräckligt snabbt, säger Martin Forsén, ordförande i EHPA och Manager International Affairs på Nibe Energy Systems. Vi skulle behöva tydligare lagar för att påskynda arbetet för en fossilfri framtid. En energieffektiv inomhuskomfort behöver bli politiskt prioriterat.

På DecarbHeat Forum i Bryssel den 11-12 maj medverkade beslutsfattare, politiker och representanter från branschen med en gemensam målbild, att arbeta mot noll fossila utsläpp från produktion av värme och kyla i Europa 2050. DecarbHeats vision ska bli möjlig genom ökad spridning av innovativt användande av värmepumpsteknik, sol, vind och biomassa och ska bidra till att den globala uppvärmningen begränsas till lägre än två grader, beslutat vid Paris COP21. På forumet lanserades industriåtagandet Industry Pledge och Declaration of Support som skrevs under av ett 30-tal företag och organisationer. Deklarationen skickas nu till Europeiska Kommissionen.

- Värmesektorn står för runt hälften av energianvändningen i Europa och den står för en stor andel av våra koldioxidutsläpp. Vi är frustrerade över att energiomställningen fortfarande går så långsamt inom värmesektorn i stora delar av Europa. DecarbHeat är vårt initiativ för att visa att vår industri står redo för en förändring. Nu måste våra beslutsfattare visa mod och ta de beslut som krävs, säger Kjell Ekermo, Affärsområdeschef Nibe Climate Solutions.

Även Svenska Kyl & Värmepumpföreningen återfinns bland initaitvtagarna och undertecknarna. 

(På bilden; Martin Forsén, ordförande i EHPA och Manager International Affairs på Nibe Energy Systems.)

Annons
18 Nov, 2021
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Webben, Sverige
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • AQS Produkter
  • Kylma
  • knapp
  • Ahlsell
  • Ny annons

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se