Munters nya produktionsanläggning i Europa tar form

Publicerad: 3 Jun 2024
För att möta den växande efterfrågan på kylning av datacenter i Europa bygger Munters en toppmodern anläggning på mer än 11 000 m2 i Cork, Irland. Anläggningen är utformad för att tillverka Munters samtliga kyllösningar för datacenter.

Den europeiska marknaden för kylning av datacenter förväntas se betydande tillväxt på grund av AI och molntjänster de kommande åren.

- Den nya produktions- och kontorsanläggningen är ännu ett exempel på hur vi fortsätter att investera i Europa efter det framgångsrika förvärvet av EDPAC International år 2022, säger Stefan Aspman, President Business Area Data Center Technologies på Munters. Den växande efterfrågan på våra innovativa och energieffektiva kyllösningar gör det naturligt att investera i ökad produktionskapacitet för att bättre tillgodose behoven på EMEA-marknaden.

Den över 11 000m2 stora anläggningen är utformad för att tillverka Munters samtliga kyllösningar för datacenter, inklusive luftbehandlare (CRAHs), luftkonditioneringsenheter (CRAC), fläktväggenheter, direkt evaporativa kylenheter (DEC), Oasis indirekta evaporativa kylenheter (IEC), tilluftsenheter (MUA) samt det anpassningsbara luft- och vätskekylda systemet, SyCool Split.

Anläggningen kommer att vara fullt operationell under första halvåret 2025 med ökad kapacitet och förbättrade arbetsflöden. Den byggs för att uppnå LEED Silver med en A Building Rating. Detta innebär att anläggningen kommer att använda mindre energi och vatten jämfört med konventionella byggnader.

- Vi gör framsteg med verksamheten och ser hur den nya anläggningen tar form, säger Paul Holland, Managing Director Data Center Technologies på Munters EMEA. Genom att expandera vår produktionskapacitet kan vi vara ännu mer lyhörda för våra kunders kapacitets- och ledtidsbehov.

Foto: Munters

Annons
Din ort
Svalinn_2024 AQS
  • AQS Produkter
  • Kylma
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se