Munters förvärvar brasiliansk tillverkare av kontrollenheter till klimatlösningar

Publicerad: 2 Nov 2022
Munters utökar sitt erbjudande av digitala lösningarna inom foodtech genom att förvärva en majoritetsandel av InoBram, en brasiliansk tillverkare av kontrollenheter till klimatlösningar för lantbruk och livsmedelsproducenter.

Munters har förvärvat 60% av InoBram och har en option att förvärva resterande 40% av bolaget under 2028. Förvärvet stödjer Munters strategi att växa inom digitala lösningar för livsmedels- och jordbruksindustrin och koppla samman hela livsmedelsproduktionens värdekedja.

- Förvärvet av InoBram passar Munters FoodTech-strategi som hand i handsken. Det ger oss tillgång till värdefulla, och av kunderna eftersökta digitala lösningar. Det gör att vi kan växa globalt inom klimatlösningar för lantbruk och livsmedelsproduktion, i synnerhet på den brasilianska marknaden, säger Klas Forsström, vd och koncernchef, Munters.

InoBram tillverkar kontrollenheter och kompletterande tillbehör för kyckling- och grissegmenten. Med hjälp av innovativ mjukvara, sensorer och uppkopplade lösningar får lantbrukare och livsmedelsproducenter de verktyg de behöver för att förbättra djurhälsan och öka energieffektiviteten i sin verksamhet.

- Jag är mycket nöjd med förvärvet av InoBram. Företaget har värdefull kunskap om digitala lösningar och ett starkt produktutbud av kontrollenheter, som kompletterar vårt erbjudande och stödjer en modern livsmedelsproduktion, säger Pia Brantgärde Linder, Group Vice President och President för affärsområdet FoodTech.

InoBram är baserat i Pato Branco, Brasilien och har drygt 150 anställda. Nettoomsättningen uppgick till cirka MBRL 68 (ca MSEK 139) under 2021 med en god marginal. Förvärvet kommer att bidra positivt till FoodTechs EBITA-marginal över tiden. InoBram har en omfattande kundbas av livsmedelsproducenter i Brasilien och har sedan grundandet 2004 haft en god tillväxt och lönsamhet.

- Vårt syfte är att hjälpa producenter och lantbrukare att nå bättre resultat. Vi är mycket glada över att bli ihopkopplat med ett företag välkänt världen över. Munters värderingar, innovationsstrategi och medarbetarfokus passar InoBram perfekt och vi ser fram emot att fullfölja vårt syfte och driva vår verksamhet i Brasilien, säger Cleverson Faustino Brandelero, vd, InoBram.

Slutförande av transaktionen är föremål för vissa företags- och regulatoriska godkännanden.

Annons
30 Nov, 2022
53rd International HVAC&R Congress and Exhibition
Belgrad, Serbien
1 Dec, 2022
CIAAR
Shanghai, Kina
8 Dec, 2022
REFCOLD India
Ahmedabad, Indien
6 Feb, 2023
AHR Expo
Atlanta, USA
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Dahl knapp 2022-09
  • Ahlsell
  • AQS Produkter
  • Kylma

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se