Munters genomför två nya förvärv

Publicerad: 24 Nov 2022
Med förvärven av Hygromedia och Rotor Source säger Munter att man stärker sin position som leverantör av system för avfuktning för ett flertal industriella processer. Förvärven uppges även ge Munters ytterligare en distributionskanal vilket ska leda till en ännu högre service på marknaden.

Hygromedia LLC är en tillverkare av komponenter för användning i rotorer som används i industriell avfuktning. Rotor Source Inc. är en leverantör av rotorer och kassetter till OEM-tillverkare.

- Förvärven är i linje med Munters strategi att stärka sin kärnverksamhet genom organisk och förvärvad tillväxt. Hygromedia och Rotor Source är två nya viktiga pusselbitar, säger Klas Forsström vd och koncernchef, Munters.

Efterfrågan på teknologin för exakt temperatur- och fuktighetskontroll har vuxit kraftigt och Munters fortsätter nu att utöka sitt erbjudande.

- Det är mycket glädjande att få välkomna Hygromedia och Rotor Source med deras anställda till Munters. Med dessa förvärv kommer vi kunna erbjuda våra kunder ännu bättre service tack vare ytterligare en distributionskanal till marknaden, säger Henrik Teiwik, Group Vice President och President för affärsområdet AirTech.

Hygromedia LLC är specialiserat på komponenter till företag som tillverkar avfuktningsrotorer i USA, Europa och Asien. Rotor Source Inc. tillhandahåller produkter för industriell avfuktning och energiåtervinning till OEM-tillverkare, främst för värme-, ventilations- och luftkonditioneringssystem (HVAC). Produkterna riktar sig till kundsegment som exempelvis produktion av litiumjonbatterier och livsmedel samt till läkemedels-, elektronik- och flygindustrin.

Båda företagen är baserade i Baton Rouge, Louisiana, USA, och har tillsammans cirka 30 anställda. 2021 var intäkterna MUSD 11,5 (ca. MSEK 125). Förvärvet bidrar positivt till AirTechs EBITA-marginal från konsolideringsdagen. Förvärvet ägde rum i november.

Annons
Din ort
AQS Svalinn_2024
  • Kylma
  • AQS Produkter
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se