Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Möt våra sponsorer till KVP-dagen: Francks Kylindustri

Publicerad: 2 Nov 2021
Den 18 november äger Svenska Kyl & Värmepumpdagen rum på www.kvpdagen.se Som uppladdning inför denna digitala mässa och konferens passar vi på att presentera några av de sponsorer du kommer att möta under dagen. Nu har det blivit dags att prata med årets huvudsponsor - Francks Kylindustri.

Francks har sedan 1950 legat i framkant med utvecklingen av industritekniska lösningar, som säkerställer kundernas produktivitet samtidigt som man hjälper till att minska energiförbrukningen för minskad miljöpåverkan. Francks finns i Sverige fördelade på kontor över hela landet. Man framhåller en tro på att fokusera och skapa djup och bred kompetens inom kyla och värme, vilket gör att man blir bättre och kan skapa större värden för sina kunder. Vi har träffat Tomas Berggren, vd och koncernchef, och tagit del av deras tankar kring dagen.

Ni har valt att gå in som huvudsponsor till Kyl & Värmepumpdagen LIVE 2021, vad betyder dagen för er?
- Det är ett viktigt forum att presentera Francks värderingar och mål. Kylmarknaden i Sverige är i förändring och vi vill föra fram att vi är en rikstäckande spelare att räkna med.

Kompetensbehovet är fortsatt högt i branschen, hur jobbar ni för att attrahera och behålla talang inom er organisation?
- Vi vill vara den bästa arbetsgivaren på marknaden. Via Francks Academy vill vi även värna vårt yrke och säkerställa att vi har den bästa personalen inom alla discipliner i vår verksamhet. Det gäller kyltekniker, arbetsledare, projektledare, styrtekniker och programmerare, chefsbefattningar och administration.

Vilka trender kan ni i rollen som installatör skönja inom kyl- och värmepumpsbranschen på kort till medellång sikt?
Det är ett lite avvaktande läge nu, efter corona kom vissa projekt att bli uppskjutna. Samtidigt finns det vissa problem med material- och komponentförsörjningen, men det är av övergående art. På längre sikt tror vi att de naturliga köldmedierna kommer att vinna och koldioxid kommer att komma i fler applikationer.

 Vad är en hållbar kyl- och värmepumpsbransch för er?
- Ytterligare satsningar på återvinning, till exempel att man renoverar kompressorer i stället för att slänga och köpa nytt. Dessutom tror jag på design med längre livslängd och, återigen, naturliga köldmedium.

Vad skulle du vilja säga till de som står i valet och kvalet hur de ska prioritera den 18 november?
Prata med Francks, vi har funnits i 72 år snart och kan hjälpa alla kunder med en kylanläggning så att vi får en kostnadseffektiv, miljövänlig, energieffektiv och flexibel kylteknisk lösning som är rätt under lång tid.

Annons
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Kylma
  • Ahlsell
  • AQS Produkter
  • Ny annons
  • knapp

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se