Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Möt våra sponsorer till KVP-dagen: Enrad

Publicerad: 12 Okt 2021
Den 18 november äger Svenska Kyl & Värmepumpdagen rum på www.kvpdagen.se Som uppladdning inför denna digitala mässa och konferens passar vi på att presentera några av de sponsorer du kommer att möta under dagen. Först ut är Enrad.

Enrad beskriver sig erbjuda framtidens kylaggregat och värmepumpar och som ett ledande företag när det kommer till aggregat som använder R290 och R1270. Lösningarna uppges ha ett lågt GWP-värde, hög energieffektivt tack vare ECO-design och ERP 2021 samt högsta säkerhet för drift och underhåll. Företaget utvecklar, tillverkar och säljer produkterna från sin anläggning i Borås. Vi har pratat lite med Andreas Bäckäng hos Enrad om varför de valt att sponsra eventet den 18 november:

Ni har valt att gå in som guldsponsor till Kyl & Värmepumpdagen LIVE 2021, vad betyder dagen för er?
- Vi har varit med som sponsor i många år och har saknat den fysiska mässan mycket under pandemin. Men det känns riktigt kul att den digitala mässan fungerar så bra. Det är ett av få tillfällen då hela branschen samlas.

Kompetensbehovet är fortsatt högt i branschen, hur jobbar ni för att attrahera och behålla talang inom er organisation?
- Vår övertygelse är att vi kan påverka klimatet positivt med hjälp av våra kylaggregat och värmepumpar. Många lockas av vår kämparglöd och engagemang och det faktum att vi enbart arbetar med R290 och R1270. Vi vill förändra branschen och det attraherar de unga talanger som söker mening i sitt jobb.

Vilka trender kan ni i rollen som tillverkare och leverantör skönja inom kyl- och värmepumpsbranschen på kort till medellång sikt?
- Omställningen till naturliga köldmedier har gått långsammare än vi trodde. Men nu går omställningen allt fortare och fler förstår att det är enda vägen framåt. Allt fler efterfrågar även M2M, remote support och energioptimering.

Vad är en hållbar kyl- och värmepumpsbransch för dig?
- En bransch som har modet att slopa syntetiska köldmedier och gå över till naturliga. För mig är det oförståeligt hur man fortsätta arbeta med syntetiska köldmedier. Dessutom behövs ett tydligare fokus på ECO-design och ERP 2021.

Vad skulle du vilja säga till de som står i valet och kvalet hur de ska prioritera den 18 november?
- Det är bara julafton en dag om året så passa på att delta så ni kan göra rätt investeringar idag och för framtiden.

Annons
18 Nov, 2021
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Webben, Sverige
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Ahlsell
  • Ny annons
  • knapp
  • AQS Produkter
  • Kylma

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se