Mark Vellinga utsedd till vd för Qvantum i Nederländerna

Publicerad: 8 Sep 2023
Efter att ha startat bolag i Storbritannien och Tyskland är det nu dags för Qvantum att ta sig an Nederländerna. Mark Vellinga har utsetts till VD för det nya dotterbolaget- Qvantum Energietechnologie B.V. Mark kommer närmast från en position som kommersiell chef på ett av Nederländernas största värmepumpsföretag.

– Den holländska marknaden är starkt beroende av fossila bränslen, och det är dags för alla att byta till förnybara energikällor, säger Mark Vellinga. Det som drog mig till Qvantum är att man har en viktig och kraftfull vision – hur man möjliggör för de många människorna med tunna plånböcker att leva ett liv utan beroende av fossila bränslen. Medan de flesta företag i branschen enbart fokuserar på hårdvara och enfamiljshus, jobbar Qvantum också med lösningar och strategier för våra innerstäder.

– Att minska CO2-utsläppen i Europas stora städer kräver ofta komplexa lösningar. Qvantum har utvecklat en modulär värmepumpsplattform och en unik designprogramvara som kommer att göra det lättare än någonsin för installatörer att dimensionera, designa och underhålla sådana system än någonsin tidigare. Qvantum har ett brett erbjudande från design– och dimensioneringsprogramvara till hårdvara och utbildning av både installatörer och servicetekniker.

– Det är fantastiskt att arbeta med ett företag där det inte finns gammalt arvegods och där alla sinnen är öppna. Ändå har de vad jag tror kan vara den högsta koncentrationen av experter på värmepumpar- och lågtempererade fjärrvärmenät i världen. Kunskapen är otroligt imponerande – det finns människor här med 40 års erfarenhet av hållbar värmeteknik!

 

10 Okt, 2023
SIFA 2023
Paris, Frankrike
12 Okt, 2023
Refcold India
Chennai, Indien
24 Okt, 2023
European Heat Pump Summit
Nürnberg, Tyskland
25 Okt, 2023
ISK-Sodex
Istanbul, Turkiet
Visa fler händelser
Din ort
AQS
  • Kylma
  • Ahlsell
  • AQS Produkter
  • Dahl knapp 2022-09

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se