Lindab förvärvar irländskt bolag

Publicerad: 6 Mar 2023
Lindab utökar sin verksamhet på Irland med förvärvet av Irish Ventilation & Filtration Limited. Med förvärvet säger sig Lindab få tillgång till nya kundkategorier på Irland och ett bredare produktsortiment inom ventilation.

Irish Ventilation & Filtration beskrivs vara en ledande distributör av ventilationsprodukter och riktar sig främst mot underhållsavdelningar på stora internationella företag samt underhållsentreprenörer. Förvärvet stärker därmed Lindabs närvaro på Irland. Irish Ventilation & Filtration erbjuder framför allt filter och fläktar, men även spjäll, galler och ventilationskanaler. De har även egen design och produktion av ventilationsaggregat.

- Irish Ventilation & Filtration är ett kundfokuserat företag med hög servicenivå och gedigen ventilationskunskap. Det är ett förvärv som kompletterar Lindab på många plan, säger Ola Ringdahl, VD och Koncernchef för Lindab. Att en stor del av försäljningen är riktad mot underhåll av ventilationssystem ger en stabil verksamhet och långsiktiga relationer med kunderna. Samtliga fem delägare i detta välskötta bolag kommer dessutom fortsätta vara del av bolaget framöver, vilket vi är mycket glada över.

- Vi ser mycket fram emot att bli del av Lindab. Vi har byggt en stark position inom ventilationsbranschen på Irland och sätter, precis som Lindab, en stolthet i att arbeta med produkter av hög kvalitet och i långa relationer med kunder och leverantörer. Vi ser fram emot att bygga varumärket Irish Ventilation & Filtration som en del av Lindab-koncernen, säger Paul Mongey, VD på Irish Ventilation & Filtration.

Irish Ventilation & Filtration grundades för mer än 25 år sedan och har sin bas i Crumlin utanför Dublin. Bolaget omsätter ca 100 MSEK årligen och har en högre rörelsemarginal än Lindab. Irish Ventilation & Filtration har 19 medarbetare. Förvärvet finansieras genom egen kassa.

Annons
5 Apr, 2023
HFO 2023
Shanghai, Kina
7 Apr, 2023
CR Expo
Shanghai, Kina
27 Apr, 2023
IIR: Ammonia and CO2 Refrigeration Technologies
Ohrid, Makedonien
11 Maj, 2023
ISH China & CIHE
Peking, Kina
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS
  • Ahlsell
  • AQS Produkter
  • Kylma
  • Dahl knapp 2022-09

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se