Lindab förvärvar den franska ventilationsdistributören Liftasud

Publicerad: 20 Sep 2022
Lindab kompletterar sin verksamhet i Frankrike med förvärvet av SAS Liftasud. Med förvärvet uppges Lindab öka sitt distributionsnätverk samt stärka sin tillgång till expertis inom ljuddämpning av ventilationssystem.

Liftasud är etablerade på sex orter i Frankrike och beskrivs vara en välkänd distributör av ventilationsprodukter så som ventilationskanaler, ljuddämpare, isolering, luftkonditionering och uppvärmningssystem. De uppges dessutom ha hög kunskap inom ljuddämpning, vilket är ett område som växer i betydelse.

- Vi är mycket glada över att välkomna Liftasud in i Lindab”, säger Ola Ringdahl, VD och Koncernchef för Lindab. Energieffektiva och hälsosamma inomhusmiljöer efterfrågas alltmer och den franska ventilationsmarknaden är en av de största i Europa. Tillsammans med Liftasud förstärker vi väsentligt vårt distributionsnät i Parisområdet. Liftasud är dessutom erkänt duktiga på ljuddämpning, vilket är av stor betydelse för att skapa en behaglig inomhusmiljö. Vi är också mycket glada över att Liftasuds VD, Julien Brunel, kommer att fortsätta driva verksamheten som del av Lindab.

- Vi ser fram emot att vara del av Lindab där vi kommer kunna dra nytta av Lindabs globala inköp och produktsortiment samtidigt som vi bidrar med vår kunskap och lokala närvaro. Vi delar Lindabs övertygelse om att hög kvalitet och nära relationer med kunderna är viktiga framgångsfaktorer.”, säger Julien Brunel, VD och delägare i Liftasud.

Liftasud är baserade utanför Paris med 6 filialer runt om i Frankrike. Bolaget omsätter ca 250 MSEK årligen och har en rörelsemarginal som är lägre än Lindabs rörelsemarginal. Liftasud har 55 medarbetare. Förvärvet finansieras genom egen kassa.

Foto: Lindab AB

Annons
15 Feb, 2024
Acrex India
New Delhi, Indien
26 Feb, 2024
HVAC R Saudi
Riyadh, Saudiarabien
27 Feb, 2024
Warsaw HVAC Expo
Warsawa, Polen
12 Mar, 2024
MCE Mostra Convegno
Milano, Italien
Visa fler händelser
Din ort
AQS
  • Ahlsell
  • AQS Produkter
  • Dahl knapp 2022-09
  • Kylma

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se