Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Light - ny kassettfläktkonvektor från TPi Klimatimport

Publicerad: 25 Mar 2015
Light är en helt nykonstruerad serie kassettfläktkonvektorer avsedda för takmontage, konstruerade för smart luftspridningseffekt och som ansluts till köld- eller värmebärarsystem.

Från tillverkarhåll framhålls bland annat en enkel installation, enkelt underhåll och en låg ljudnivå.

Serien med 60x60 cm kassetter har fem olika effekter för 2-rörssystem, kyla 2,2 till 5,4 kW och värme 2,8 till 6,5 kW. För 4-rörssystem har serien sex effekter från 2,3 till 4,4 kW och värme från 3,0 till 5,0 kW. Luftomsättningen är 224-760 m³/h.

Light har EC-motor, med hög verkningsgrad och låg energiförbrukning jämfört med AC-motorer. ECM-serien är utrustad med en borstlös synkronmotor som säkerställer en minskning av energiförbrukningen med upp till 78 %. Konvektorn erbjuder även ett brett utbud av kontroller, t ex infraröd fjärrkontroll eller BMS-anslutning med många justeringslösningar.

Den låga panelprofilen uppges smälta in i de flesta miljöer och är lackerad i blank vit kulör (RAL 9010). Panelen som finns i både manuell och automatisk version har justerbara luftriktare utrustade med fyra oberoende små stegmotorer.

Placeringen av de laterala luftriktarna tillåter maximalt utnyttjande av Coandaeffekten vid sommardrift. Konstruktionen undviker besvärande kalldrag. Denna detalj gör att den kalla luften tenderar att flyta utmed taket och fördelar sig jämt i rummet. Vid värmedrift ställer sig luftriktarna med 35° riktning och låter den varma luften skapa ett nedåtriktat flöde som säkerställer en homogen distribution av rummets temperatur och undviker problem med luftskiktning.  

Service av samtliga huvudkomponenter underlättas via en sidopanel istället för att ske underifrån. Integrerat ventil-kit och elvärme monterat från fabrik ska bespara vid installation.

 

Annons
18 Nov, 2021
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Webben, Sverige
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Kylma
  • Ahlsell
  • Ny annons
  • AQS Produkter
  • knapp

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se