Leroy Somer byter namn till Emerson Industrial Automation

Publicerad: 4 Dec 2014
Leroy Somer Norden AB har bytt namn till Emerson Industrial Automation Sweden AB. Företaget kommer även fortsättningsvis att representera och marknadsföra drivutrustningar och kompletta lösningar från Leroy-Somer och Control Techniques samt generatorer från Leroy-Somer.

Sammanslagningen av Control Techniques och Leroy-Somer under Emerson Industrial Automations paraply beskrivs bidra till att säkra många industrikunders tekniska know-how, specialistkunskaper om energibesparing och effektiva drivsystemlösningar i olika tillverknings och automationsprocesser. 

Emerson Industrial Automation är indelat i två säljorganisationer som är specialiserade på Motors & Drives och Electric Power Generation. 

Syftet sägs också vara att utnyttja synergier inom Emerson Industrial Automation på nordisk nivå med företagets kontor i Sverige och Danmark samt med distributörer och servicenätverk i Finland, Norge, Island och Färöarna.

Vidare förväntas en rad synergieffekter med övriga affärsområden inom koncernen, bl a Emerson Process Management och Emerson Network Power där man redan idag har gemensamma kunder och projekt.

Inom Norden leder Andries Boone affärsområdet Motors & Drives och Peter Hellstrand Electric Power Generation. Båda organisationerna har ett starkt fokus på att utveckla försäljningen i hela Norden och Baltikum.

De kommande åren förväntas en kraftig tillväxt inom Emerson Industrial Automation på samtliga nordiska marknader med fokus på främst industriell automation, produktionsprocesser och kraftgenerering. Nyrekrytering av teknisk personal och kundansvariga i såväl Sverige och Danmark har startat och är också en pågående aktivitet. Distributions- och servicenätverken kommer också att utökas och vara specialiserade på att tillhandahålla support och underhåll av Control Techniques och Leroy-Somers produktprogram.

Emerson Industrial Automation Sweden AB har sitt säte i Södertälje och har oförändrad adress och kontaktuppgifter efter namnbytet.

På bilden: Andries Boone (tv) och Peter Hellstrand, Emerson Industrial Automation Sweden AB

Annons
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Ny annons
  • AQS Produkter
  • Ahlsell
  • Kylma

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se