Kyla VärmeTill Kyla & Värme

KTH söker deltagare till kompetenscentrum om kyl- och värmepumpsteknik

Publicerad: 18 Maj 2021
Avdelningen för Tillämpad termodynamik och kylteknik på KTH arbetar just nu med en ansökan till Energimyndigheten om att skapa ett kompetenscentrum för kyl- och värmepumpsteknik. För att ansökan ska kunna godkännas krävs dock stöd från industrin.

KTH och avdelningen för Tillämpad termodynamik och kylteknik avser att gå in med en ansökan om att skapa ett kompetenscentrum för värmepumpande tekniker, för både värme och kyla. Centret kommer att bedriva forskning om komponenter, system och tillämpningar av system. För att skapa centret krävs ett tydligt stöd från industrin och inriktningen av forskningen kommer till stor del att styras av de deltagande företagens intressen.

- Vi vill informera företagen i branschen om möjligheten att delta i centrum-ansökan, om centrets inriktning och på vilket sätt vi behöver industrins stöd, säger Björn Palm, professor. Sista ansökningsdag är sista maj, vilket betyder att vi behöver  respons relativt snart. I samband med ansökan behöver vi ett Letter of Intent från företagen. I ett senare skede, och om ansökan går igenom, kommer vi att skriva ett mer formellt kontrakt rörande de deltagande parternas rättigheter och åtaganden. Mer om planerna kan man läsa på vår hemsida - och om detta låter intressant, återkom till mig eller någon av kollegorna så kan vi ha en närmare diskussion om vad kompetenscentret kan ha för betydelse för just ert företag.

Här kan du läsa mer om planerna för centret

Annons
18 Nov, 2021
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Webben, Sverige
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Ny annons
  • AQS Produkter
  • Kylma
  • Ahlsell
  • knapp

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se