Kompressorteknik effektiviserar kylkedjan hos Constellation Cold Logistics

Publicerad: 14 Mar 2024
Constellation Cold Logistics Sweden AB har effektiviserat sin kylkedja genom att renovera sina kylkompressorer i stället för att ersätta dem med nya. Genom denna strategi säger de sig ha lyckats reducera kostnaden med 30 procent. Tillgängligheten till Kompressorteknik AB:s utbytessystem har säkerställt att kylkedjan har kunnat hållas obruten även under oplanerade driftstörningar.

Inom kyl- och fryslagring är Constellation Cold Logistics, tidigare Göteborgs fryshus, en välbekant aktör, med en uttalad strävan att erbjuda en helhetstjänst som är både miljövänlig och kostnadseffektiv. Med fryslager på sammanlagt 9000 kvm och plats för 16 000 pallar har de kapacitet att hantera stora mängder kyl- och frysgods. Ett driftbrott i verksamheten kan få mycket stora påverkningar och bli väldigt kostsamt. För att effektivt hantera och underhålla sina kylsystem har de vänt sig till Joacim Hammarstrand på Industrikyla. Joacim har sedan många år samarbetat med Kompressorteknik i Norrköping.

Enligt Joacim har Constellation Cold Logistics kunnat spara betydande summor inom drift och underhåll genom att nyttja Kompressortekniks utbyteskompressorer. I stället för att köpa nya kompressorer när de gamla når sin tekniska livslängd, har de installerat en utbyteskompressor som står förberedd för installation. Den gamla kompressorn renoveras sedan och blir klar för nästa utbyte. Denna strategi har inte bara varit kostnadseffektiv, den beskrivs också ha minskat deras miljöpåverkan genom att ta bort behovet av nya kompressorer.

Förutom ekonomin beskrivs en av de främsta fördelarna med utbyteskompressorer vara tillgängligheten och effektiviteten. Genom att alltid ha en renoverad kompressor till hands kan man snabbt ersätta en kompressor som behöver underhåll. Den snabba responsen uppges ha varit avgörande för att uppfylla kundernas krav.

Joacim understryker också den höga kompetensen och enkelheten i att arbeta med Kompressorteknik som avgörande faktorer. Genom att ha tillgång till en tillförlitlig partner har Industrikyla kunnat upprätthålla hög kvalitet och service

 

Annons
Annons
16 Apr, 2024
HVAC & Refrigeration Live
London, Storbritannien
21 Apr, 2024
11th Asian Conference on Refrigeration and Air Conditioning
Jeju, Sydkorea
23 Apr, 2024
Nordbygg 2024
Stockholm, Sverige
21 Maj, 2024
Meda Clima
Lagos, Nigeria
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Svalinn_2024 AQS
  • Kylma
  • AQS Produkter
  • Ahlsell
  • Knapp april

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se