Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Kinesiska detaljhandelsjätten Metro satsar på CO2-teknik

Publicerad: 7 Sep 2017
I Kina pågår en aktiv utfasning av köldmedierna HCFC och HFC. Den tyska detaljhandelskedjan Metro AG har därför valt Beijer Refs dotterbolag SCM Frigo som leverantör av kedjans första CO2-transkritiska kylsystem. Tekniken kommer att installeras i Metros grossistbutik i Peking senare i år. Händelsen blir en stor milstolpe inom området för koldioxidutsläpp i Kina.

- En framgångsrik installation kan snabbt expandera marknaden i Kina eftersom fler utländska företag kommer att känna sig trygga med att använda CO2 som köldmedium, säger Per Bertland, CEO för Beijer Ref.

Metro AG har tidigare kommunicerat sitt mål att minska användandet av F-gaser i butiker över hela världen med 95% före 2030.

- Vi är stolta över att bli utvalda som partner till Metro - en detaljhandelskedja med betydande storlek och inflytande på marknaden - i deras strävan att implementera mer miljövänliga köldmedium. Vi jobbar kontinuerligt för att kunna erbjuda de mest effektiva och gröna alternativen och ser fram emot installationen senare i år, avslutar Per Bertland.  

Annons
18 Nov, 2021
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Webben, Sverige
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Ny annons
  • knapp
  • Kylma
  • AQS Produkter
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se