Kyla VärmeTill Kyla & Värme

IUC och EUU går samman och blir INSU

Publicerad: 29 Okt 2018
Installatörernas Utbildningscentrum i Katrineholm (IUC) och Elbranschens Utvecklings- och Utbildningscenter i Nyköping AB (EUU) går samman och bildar från och med 1 januari 2019 det nya företaget INSU.

Från och med den 1 januari 2019 kommer den nya verksamheten samlas under namnet INSU, Installationsbranschens
utbildnings- och utvecklingscenter. 
– Vatten, avlopp, el, larm, ventilation, värme, kyla, data, automation och smarta-hus lösningar, allt är under samma tak i en fastighet. Då känns det naturligt att även vi som utbildnings- och utvecklingsföretag för dessa medarbetare ska finnas under ”samma tak”, säger Malin Arklöv, vd på IUC.

Jens Albrektsson, vd på EUU berättar om vikten av utveckling. 
– Utveckling för branschen har varit både EUU:s och IUC:s fokus under många år. Nu samlar vi 60 år av erfarenhet och kan ännu
bättre ta snabba steg framåt för våra kunder och för branschen. 

EUU har främst sina uppdragsgivare inom elteknikbranschen och IUC:s uppdragsgivare kommer i huvudsak från VS, ventilation och kyl- och värmepumpbranschen. Flera av de båda utbildningsföretagens kunder verkar dock idag på båda marknaderna.
– INSU som ett heltäcknade utbildningsföretag förenklar vardagen för våra kunder. Men också för våra medarbetare som mer effektivt kan hjälpa våra uppdragsgivare att samla sina utbildningsbehov, säger Jens Albrektsson.

Malin Arklöv fortsätter;
– Vi ser också en utveckling där våra uppdragsgivares kunder efterfrågar fler kompetenser. Att vi nu kan tillgodose kompetensbehovet inom fler yrken underlättar för alla.

Till en början kommer stort fokus läggas på att dra nytta av de bästa delarna från respektive företag. På samma sätt utvecklas
också nya utbildningar och tjänster samtidigt som den breda kursportföljen behålls.

Malin och Jens summerar samgåendet;
- Tillsammans med vår ägare Installatörsföretagen kommer vi på INSU att göra allt vi kan för att koppla kunskap till din framgång. Precis som IUC och EUU gjort tidigare.

Annons
18 Nov, 2021
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Webben, Sverige
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • AQS Produkter
  • Kylma
  • Ahlsell
  • knapp
  • Ny annons

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se