Intec fortsätter växa genom förvärv

Publicerad: 15 Jun 2021
Instalcos teknikkonsultbolag Intec fortsätter att växa organiskt och genom förvärv. Intec förvärvar nu projektledningsföretaget PlanProj AB i Norrköping och stärker därmed sin verksamhet inom projektledning, byggledning och installationssamordning. Totalt har Intec nu 200 tekniska konsulter i gång på 16 orter i Sverige

PlanProj har 14 anställda och omsätter cirka 17 miljoner. Bolaget som grundades 2011 är nischade inom bygg- och projektledning med lång erfarenhet av att projektleda samt samordna byggnationer och installationer. 

- Med förvärvet av PlanProj så växer vi inom hållbart byggande, projektledning och installationssamordning samtidigt som vi ökar närvaron framför allt i Östergötland och Sörmland. PlanProj är ett bolag med mycket kompetenta medarbetare, god lönsamhet och rätt driv samt entreprenörsanda vilket stämmer in bra med profilerna för Intec och Instalco, säger Anders Lundin, vd för Intec.

PlanProj har kompetens inom de tekniska disciplinerna bygg, el, larm, hiss, vs, sprinkler och ventilation samt arbetar med energieffektivisering, projekteringsledning, förstudier, tidsplanering, kalkyler och styr- och reglerteknik.

- Tillsammans med Intec och Instalco fortsätter vi nu vår expansiva resa och vi får möjlighet att bredda och förfina vår verksamhet, säger Kim Bergehed, vd på PlanProj.

I december startade Instalco det nya affärsområdet och disciplinen Teknikkonsult där Intec Nordic AB med dotterbolag är den centrala aktören. Sedan dess har Intec växt organiskt och har i och med förvärvet av PlanProj passerat 200 medarbetare på 16 orter i Sverige. Intec har också växt genom förvärv, först genom Iproj och Nässjö Teknikprojektering och nu genom förvärv av PlanProj.

Intec Nordic AB förvärvar 100 procent av aktierna i PlanProj AB med tillträde 11 juni. PlanProj kommer att fortsätta verksamheten under sitt varumärke som ett dotterbolag, och en del av Intec.
 

Foto: Instalco
Bakre raden: Gustaf Larsson Ernefelt, Fredrik Hedman, Ulf Wiklund, Urban Klanghammar, Lars Peterson, Niklas Petersson, Anders Lundin. Främre raden: Kim Bergehed, Peter Axell.

Annons
3 Okt, 2022
Interclima
Paris, Frankrike
3 Okt, 2022
Interclima
Paris, Frankrike
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
17 Nov, 2022
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Stockholm, Sverige
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS Ny annons
  • Ahlsell
  • AQS Produkter
  • Kylma
  • Dahl knapp 2022-09

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se