Instalco köper anrikt företag i Borås

Publicerad: 19 Dec 2019
Instalco förstärker sin VS-verksamhet genom förvärv av AB Borås Rörinstallationer. Bolaget grundades 1933 och omsättningen uppgår till cirka 75 miljoner.

AB Borås Rörinstallationer (ABRI) är ett företag inom värme och sanitet med verksamheten inriktad både på service och entreprenader. Bolaget är ett av Borås äldsta VVS-företag och har idag 48 anställda.

- ABRI är ett välrenommerat och robust företag med snart 90 år i branschen. Med ABRI stärker vi vår verksamhet och närvaro i Västsverige. Vi är glada över att få med ännu ett bolag med en sådan lång och gedigen historia bakom sig och vi ser goda samarbetsmöjligheter med övriga Instalcobolag i regionen, säger Klas Larsson, affärsområdesansvarig för Instalco Väst.

ABRI är primärt verksamma i Borås och Sjuhäradsbygden, där man utför installationer, reparationer och underhåll inom värme, sanitet och värmepumpar. Kunderna som både är offentliga och privata är i huvudsak kommuner, landsting, fastighetsbolag och byggbolag men även restaurangkedjor, bostadsrättföreningar och privatpersoner.

- Vi ser fram emot att bli en del av Instalco med de möjligheter som då öppnar sig. Vi har alltid satt kunden i fokus oavsett om det är proffsbeställare eller privatkunder. Vi har nöjda och återkommande kunder vilket passar bra in i Instalcos sätt att arbeta, säger Tomas Persson, vd på ABRI.

ABRI ägs av Tomas Persson (vd), Mikael Steiland (projektledare service) och Fredrik Fürst (projektledare entreprenad), vilka samtliga kommer att stanna kvar i sina positioner.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i AB Borås Rörinstallationer med tillträde 12 december.

Annons
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • AQS Produkter
  • Ahlsell
  • Ny annons
  • Kylma

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se