Instalco etablerar sig på ny mark i Finland

Publicerad: 14 Jun 2022
Instalco breddar sin geografiska närvaro i Finland genom att etablera sig i Kuopio, i mellersta Finland. Etableringen sker genom förvärv av bolaget Kuopion LVI-Talo Oy som är verksamt inom värme, rör och luftkonditionering.

Kuopion LVI-Talo grundades 2015 och är verksamt i Kuopio i regionen Norra Savolax. Bolaget har idag ett 30-tal anställda och omsättningen för verksamhetsåret 2020/2021 var cirka 65 miljoner kronor.

Instalco har tidigare fokuserat sin verksamhet på området kring Helsingfors men breddar nu den geografiska närvaron mer och mer.

- Med förvärvet av Kuopion LVI-Talo går vi in på en ny spännande marknad i Finland där Instalco inte tidigare funnits. Kuopio och marknaden där omkring är växande och strategiskt för Instalco. Kuopion LVI-Talo har en mycket stark lokal position på marknaden och nu fortsätter vi vår expansion i Finland, säger Tero Viinikka, affärsområdeschef VS för Instalco Finland.

Kuopion LVI-Talo är specialiserad på värme-, rör- och luftkonditioneringsprojekt och utför främst entreprenad och underhållstjänster för nyproduktion, ombyggnation samt kommersiellt byggande. Bolagets kunder består främst av fastighetsägare och byggbolag.

-Vi ser fram emot att bli en del av Instalco med de möjligheter som erbjuds tillsammans med de övriga Instalcobolagen i Finland. Vi vill vara med och bygga upp Instalco i regionen kring Kuopio, säger Jarno Holopainen, vd i Kuopion LVI-Talo.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Kuopion LVI-Talo Oy med tillträde 14 juni.

Annons
28 Jun, 2022
MCE Mostra Convegno Expocomfort
Milano, Italien
5 Jul, 2022
Mega Clima
Lagos, Nigeria
16 Aug, 2022
ARBS
Melbourne, Australien
21 Sep, 2022
Refrigeration & HVAC Indonesia
Jakarta, Indonesien
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Ny annons Mitsubishi
  • Kylma
  • AQS Produkter
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se