Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Imtech svarar för alla tekniska lösningar i ny skola

Publicerad: 21 Aug 2014
Imtech har fått uppdraget att svara för all el, värme, sanitet och ventilation i nybygget av Trönninge skola i Varbergs kommun. Skolan blir en F-9 skola för 600-900 elever med ett tillagningskök för cirka 1 200 portioner per dag. Målsättningen är att skolan ska uppföras som ett lågenergihus med passivhusteknik. Slutkund är Varbergs Fastighets AB och beställare ByggDialog AB som är totalentreprenör.

Projektet drivs i partneringform mellan beställare, entreprenörer, projektörer och verksamhet. Imtech Elteknik, Imtech VS-teknik och Imtech Ventilation i Varberg gick in gemensamt i anbudsfasen och lämnade ett multidisciplinärt anbud och tog sedan hem hela jobbet.

- Ett väl genomarbetat anbud och en god anbudspresentation bidrog till att kunden valde oss, säger Filip Eriksson, filialchef på Imtech Elteknik i Varberg. I vårt anbud tryckte vi på mervärdet för kunden att arbeta med ett företag som gemensamt svarar för alla tekniska installationer.

Arbetet inleds med ett startseminarium i slutet av augusti då övergripande mål för projektet formuleras. Projekterings- och kalkylarbete inleds under hösten, detaljplan beräknas vara klar våren 2015, därefter bygglov. Målsättning är att bygget startar i maj 2015 för att vara färdig hösten 2016. Även installationssamordningen ansvarar Imtech för. Projektet är i mångmiljonklassen och ett 15-tal montörer blir engagerade.

I projektet ingår också en option på att projektera och bygga idrottshall och friidrottshall på området.

- Vi kommer att vara med i projektet från första steget till färdig skola och svara för val av tekniska system och detaljprojektering, säger Filip Eriksson.Genom att vi får vara med på ett så tidigt stadium blir vi delaktiga i alla tekniska lösningar och kan utnyttja vår egen inköpsorganisation och göra kostnadsberäkningar och energianalyser

Annons
18 Nov, 2021
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Webben, Sverige
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • AQS Produkter
  • Kylma
  • Ahlsell
  • knapp
  • Ny annons

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se