Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Huurre får europapatent på sin ejektorteknologi

Publicerad: 26 Okt 2016
I september beviljades Huurre europapatent för sin vätskeejektorteknologi som ska öka energieffektiviteten i CO2-baserade system. Produktnamnet för tekniken och systemlösningen är Huurre Enjector.

Med Enjector kan kylaggregatens energieffektivitet förbättras med upp till 15 %, vilket har en betydande inverkan på dess livscykelkostnader. Huurre har levererat Enjector till kunder i både Sverige och Finland.

Enjectorns funktion baserar sig på att dess konstruktion ger upphov till en ändring i flödeshastighet, vilket sedan åstadkommer ett undertryck som kan användas för att pumpa vätska från vätskeavskiljaren tillbaka till köldmedietanken. Huurres patenterade teknologi baserar sig på den s.k. vätskeejektorn och är den första av sitt slag i världen.

Med Huurres vätskeejektor kan man arbeta med noll graders överhettning i förångarna vilket medför optimalt utnyttjande av förångarytan. Därmed är det möjligt att höja suggastemperaturen med flera grader och uppnå bättre energieffektivitet. Vätskeejektorn ser till att vätskan inte kommer in i kompressorerna. För närvarande utvecklas på marknaden även s.k. gasejektorer som lämpar sig bättre för klimatområden där temperaturen ofta är över +25 C. Huurres Enjector-lösning är inte beroende av omgivande temperatur utan ska leverera samma goda verkningsgrad även i våra nordiska länder.

Bildtext: 
Huurre Enjectorn utnyttjar den högtrycksenergi som finns i systemet och därmed kan vätska pumpas från lågtryckssidan tillbaka till köldmediebehållaren.

Annons
18 Nov, 2021
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Webben, Sverige
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • knapp
  • Ny annons
  • AQS Produkter
  • Ahlsell
  • Kylma

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se