Huurre installerar i Fagerstas nya bandyanläggning

Publicerad: 22 Jun 2021
Norra Västmanlands kommunalteknikförbund (NVK) moderniserar nu bandyanläggningen i Fagersta med ett nytt miljövänligt kylsystem och digital övervakning. Bandyanläggningens tidigare rör och kylmaskiner med ammoniak kommer att bytas ut till nya kylmaskiner med koldioxid som köldmedium för att skapa en mer energieffektiv och miljövänlig utomhusarena.

Till kylsystemet installeras också ett nytt övervakningssystem från Huurre och Caverion, Huurre  iTOP.  Övervakningssystemet möjliggör integrerade styr- och övervakningsfunktioner optimala för ishallar och utomhusanläggningar.

- Vår tidigare kylanläggning rymmer sex ton ammoniak vilket naturligtvis inte är säkert för omgivningen. Det känns fint att få ersätta åldrad teknik med en ny kyllösning där köldmediet är koldioxid, säger Leif Ekengren, driftingenjör NVK.

NVK har också valt Huurre (en del av Caverion) att, utöver att ansvara för kyllösningar, installera el, ventilation, styr- och reglerteknik samt automation. Arbetet startades i mitten av april 2021.

- Vi har kunskap om både regler och förutsättningar för en klimatsmart kylmarknad som utvecklas och lyder under allt strängare krav. Många av våra kunder behöver byta ut sina köldmedier till miljövänliga CO2-alternativ de kommande åren. Våra lösningar är inte bara miljövänliga, de minskar också energiförbrukningen i våra kunders byggnader, säger Juha Mennander, vd Caverion Sverige AB och Huurre Sweden AB.

Arbetet beräknas vara klart i mitten på oktober 2021.

Annons
3 Okt, 2022
Interclima
Paris, Frankrike
3 Okt, 2022
Interclima
Paris, Frankrike
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
17 Nov, 2022
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Stockholm, Sverige
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi Ny annons
  • Dahl knapp 2022-09
  • Ahlsell
  • AQS Produkter
  • Kylma

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se