Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Geoenergibolaget Rototec har förvärvat Fürst VVS- & Energiteknik

Publicerad: 6 Sep 2021
Geoenergiföretag Rototec har förvärvat Fürst VVS- & Energiteknik AB, ett teknikföretag i Sverige. Fürst VVS- & Energiteknik AB har i över 30 års tid erbjudit konsulttjänster inom VVS- och energiteknik till fastighetsägare. Bolaget kommer att bli Rototec Groups helägda dotterbolag och kommer även i fortsättningen att verka under det egna varumärket. Fürst VVS- & Energiteknik AB kommer samtidigt också att bli del av Rototec Groups Heating and Cooling Consulting-affärsenhet.

Företaget tillhandahåller konsult- och projektledningstjänster, genomför energiundersökningar (luftkonditionering och inomhusklimat) och energibedömningar. Företaget betjänar huvudsakligen den offentliga sektorn men även ett antal privata företag i Stockholmsområdet.

-Vi vill växa både organiskt och genom förvärv, och förvärvet av Fürst VVS- & Energiteknik AB passar perfekt in i denna strategi. Detta förvärv stöder också vår Heating and Cooling Consulting-affärsenhets strategi att bli nummer ett i konsulttjänster inom värme- och kyla. Fürst VVS- & Energiteknik AB:s produktportfölj kompletterar synnerligen väl vårt utbud av tjänster i Sverige och ger oss möjlighet att erbjuda ett större tjänsteutbud till våra kunder. Vi är jätteglada att kunna erbjuda ett brett urval av konsult- och tekniktjänster av högsta kvalitet också i Sverige, berättar Mikko Ojanne, VP, Development på Rototec Group.

- Vi är jätteglada över att få bli en del av Rototec Group. Detta kommer att ge oss större möjligheter att arbeta i stora projekt i Sverige och också att i större utsträckning specialisera oss på geoenergi. Det känns fantastiskt att få bli en del av en större koncern och växa med moderbolaget, säger Johan Fürst, VD på Fürst VVS- & Energiteknik AB.

Annons
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Ahlsell
  • Kylma
  • Ny annons
  • knapp
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se