Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Gea slutför försäljningen av Bock

Publicerad: 12 Mar 2021
Gea slutför försäljningen av Bock Processen med att avyttra GEA Bock GmbH till det internationella riskkapitalbolaget Nord Holding, som inleddes september 2020, har nu fått klartecken av relevanta myndigheter och slutfördes den 26 februari 20221. Utöver verksamheten vid huvudkontoret i Frickhausen, Tyskland, innefattar försäljningen även dotterbolagen i Kina, Indien och Tjeckien. Bolaget kommer framöver att verka under det nya namnet Bock GmbH.

- Vi ser den nya konstellationen med Nord Holding, en partner med erfarenhet av mediumstora företag och en långsiktig inriktning, som en fantastisk möjlighet att utöka vår affärsmässiga hållbarhet och lönsamhet, säger Axel Scherrieble, vd för Bock GmbH. För våra kunder och övriga partners kommer inget att förändras förutom att vi har nya e-postdomäner. Befintliga affärsrelationer fortsätter oförändrade och med befintliga kontaktpersoner i vår organisation. Vår kompletta produktportfölj och tjänsteutbud är tillgängligt precis som tidigare, utan undantag.

Det Frickenhausen-baserade företaget uppges se det nya oberoendet som en grund för att snabbare och mer flexibelt kunna svara på olika önskemål från kunder och marknad för att därigenom tillhandahålla nödvändiga lösningar och tjänster.

- I nära samarbete med våra kunder ska vi fortsätta utveckla Bock med siktet inställt på teknologi, kvalitet och innovationer för att lyfta verksamheten till nya nivåer. Fokus ligger primärt på miljövänliga och ekonomiskt fördelaktiga kompressortekniker för användandet av naturliga köldmedier som CO2, hydrokarboner och andra låg-GWP-köldmedier, säger Scherrieble. Det här är en marknad med framtiden för sig och som erbjuder attraktiva tillväxtmöjligheter för både oss och våra kunder.

Annons
9 Jun, 2021
Frigair Expo
Johannesburg, Sydafrika
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS Panasonic
  • AQS Produkter
  • Bravida
  • Ahlsell
  • Kylma
  • Ny annons
  • knapp

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se