Frigotech ansluter till Nordic Climate Group

Publicerad: 20 Jun 2024
Nordic Climate Group förstärker sin position i Stor-Stockholm genom förvärvet av Frigotech. Frigotech beskrivs fokusera på kommersiell kyla och utför service, installationer samt jour och övervakning till bland annat livsmedelsbutiker, läkemedelsindustrier och lager.

Frigotech uppges ha en gedigen erfarenhet av kyltekniska lösningar med CO2 och har historiskt exporterat både komponenter och kylspecialister till stora delar av världen. Bolaget grundades 1986 och är väl inarbetade i Stockholmsregionen. Bolaget omsätter i dag cirka 29 miljoner kronor och har 14 anställda.

- Att ansluta till Nordic Climate Group är ett betydelsefullt och viktigt steg för Frigotech. Genom att bli en del av gruppens omfattande nätverk av specialister och experter på området kyla, får vi tillgång till en ovärderlig kunskapsbank och erfarenhetsutbyte, vilket känns särskilt viktigt i en tid när branschen står inför en övergång till naturliga köldmedier. Det här gör att vi kan växa och stärka vårt erbjudande om att leverera hållbara, högkvalitativa lösningar och tjänster till våra kunder, säger Thomas Nyström, vd, Frigotech.

Frigotech kommer, precis som de andra bolagen Nordic Climate Group, att jobba vidare med sitt lokala varumärke. Tidigare bolagsledning kvarstår i sina roller och nuvarande verksamhet inklusive kunduppdragen prioriteras. Sedan tidigare finns Stockholmsbolagen El- och kylservice, Kylgruppen, Kylmästarna, Labkyl och Timab med i Nordic Climate Group. 

- Detta förvärv är ett betydande steg för Nordic Climate Group och stärker vår position i Stockholm samtidigt som vi utökar vårt tjänsteutbud. Frigotech har en imponerande historik, inte allra minst inom CO2, och ett starkt rykte inom kommersiell kyla. Vi ser fram emot att integrera deras kompetens och resurser i vår verksamhet, säger Mikael Anjou, Sverigechef, Nordic Climate Group.

På bild: Thomas Nyström, vd, Frigotech
Foto: NCG

11 Aug, 2024
16th IIR-Gustav Lorentzen Conference
College Park, USA
27 Aug, 2024
China Heat Pump Conference 2024
Shenzhen, Kina
30 Sep, 2024
Interclima
Paris, Frankrike
8 Okt, 2024
Chillventa 2024
Nürnberg, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Svalinn_2024
  • AQS Produkter
  • Kylma
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se