Francks Kylindustri expanderar till Norge genom förvärvet av Therma Industri AS.

Publicerad: 10 Dec 2021
Francks Kylindustri har ingått avtal om att förvärva Therma Industri AS, en ledande norska leverantör av industriella lösningar inom kyla och värme med nationell täckning och med fokus på naturliga köldmedier. Det beskrivs som en strategisk milstolpe för Francks som ger tillgång till den attraktiva norska marknaden och är startskottet för Francks nästa tillväxtfas.

Den kombinerade gruppen Francks och Therma formar en plattform för vidare nordisk expansion. Therma genererade intäkter om ca. NOK 300m under 2020 och beskrivs ha en stark position på den norska marknaden.

- Vi är mycket glada över att nu genom Therma kunna gå in på den norska marknaden och stärka vår nordiska marknadsposition. Therma är den ledande aktören på den norska marknaden och liknar på många sätt Francks, vi delar samma fokus, vision och värderingar. Vi ser fram emot att fortsätta vår lönsamma tillväxtresa tillsammans och att skapa en nordisk plattform för branschledande tjänster inom industriell kyla och värme över hela livscykeln, säger Tomas Berggren, CEO Francks Kylindustri.

- Vi ser fram emot att bli en del av Francks och bli starkare tillsammans. Genom vår gemensamma expertis kommer vi att utveckla vårt erbjudande inom design, installation och service för att ge ett starkare kunderbjudande. Vi är glada över att kunna utnyttja vår gemensamma bas av expertis, erfarenhet och synergier för att accelerera vår gemensamma tillväxt, säger Stein Terje Brekke, CEO för Therma Industri.

Annons
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Ny annons
  • Kylma
  • Ahlsell
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se