Förflytta värmepumpen upp i molnet

Publicerad: 23 Aug 2016
Panasonic har utvecklat ett nytt molnbaserat styrsystem för luft/vattenvärmepumpar, kallat Aquarea Smart Cloud. Systemet fungerar med Aquarea H-serien och ska erbjuda användaren ett intuitivt användargränssnitt och fjärrstyrning av en rad funktioner i värmesystemet.

Aquarea Smart Cloud beskrivs ha ett enkelt och intuitivt användargränssnitt som ska gör det möjligt för installatörer och användare att kontrollera och fjärrstyra en rad funktioner hos Aquarea H-seriens luft/vattenvärmepumpar. Som Exempelvis kan man enkelt justera temperaturen i två olika zoner, se aktuell temperatur i zonerna och ändra varmvattentemperaturen i vattenpumpssystemet. Det är också möjligt att sätta upp veckoprogram för olika platser i huset eller för varmvattnet. Det går även att ställa systemet på semesterläge och skulle ett systemfel uppstå meddelas användaren om detta.

– Det nya kontrollsystemet för Aquarea gör ett redan avancerat system ännu smartare. Användaren kan nå systemet lättillgängligt oavsett var i världen man befinner sig – så länge man har tillgång till en dator, surfplatta eller smarttelefon. Det flexibla och intuitiva användargränssnittet erbjuder ett brett spektra av funktioner och fler läggs till allteftersom tekniken utvecklas, säger Sofia Törnlöf, nordisk produktchef för Panasonic Heating & Cooling.

För kommersiella byggnader kan ägare och driftsansvariga se hur mycket ström värmesystemet förbrukar dagligen, veckovis, månatligen och till och med på årlig basis. Genom att sedan jämföra med temperaturen som systemet levererar ger detta detaljerade analyser av elförbrukningen.

Under 2017 kommer Panasonic att addera nya tjänster i Aquarea Smart Cloud med målsättning att möjliggöra fullt underhåll via systemet. Detta gör att installatörer och de som underhåller systemet kan underhålla preventivt och finjustera systemet vid behov. Dessutom kan eventuella fel upptäckas direkt. Installatörer kommer också att kunna administrera flera installationer på en gång via ett dedikerat användargränssnitt, något som både sparar tid och förenklar logistiken. Aquarea Smart Cloud gör också att installatörer kan upptäcka fel och varningar snabbare.

För att kunna börja tillämpa det nya Aquarea Smart Cloud-systemet krävs det att användaren har en Aquarea värmepump från H-serien, en CZ-TAW1-panel för anslutning till pumpen och internet-uppkoppling via Wi-Fi eller ethernet. När användaren registrerar enheten via nätet kopplas den ihop med tjänsten och systemet kan kontrolleras från en PC, surfplatta eller smarttelefon. 

Annons
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Kylma
  • Ny annons
  • AQS Produkter
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se