Förångare från Ahlsell kyler mat från Medelhavet

Publicerad: 4 Maj 2021
I Tumba, söder om Stockholm, bygger livsmedelsföretaget Bosphorus för framtiden genom att investera i en ny avancerad anläggning för produktion av färdigmat. Fokus ligger på energibesparing, god arbetsmiljö och hög livsmedelssäkerhet. Ahlsell har levererat förångarna.

Nu satsar Bosphorus för framtiden genom att investera i en ny avancerad anläggning för livsmedelsproduktion, med fokus på energibesparing, god arbetsmiljö och hög livsmedelssäkerhet. Byggnaden, som kommer att omfatta cirka 5 700 kvadratmeter, ligger i Tumba söder om Stockholm och ska stå klar under våren 2021.

Det är Instalcoföretaget Timab som ansvarar för de kyltekniska installationerna i samarbete med Ahlsell, som levererat 44 stycken förångare från Güntner med tillhörande kringutrustning.

- Timab är en av våra större kunder, och vi fick en förfrågan från dem redan 2018. Sedan har förutsättningarna ändrats under resans gång innan vi till sist fattade beslut om att använda Güntners förångare. Det är ett välrenommerat varumärke som borgar för hög kvalitet till bra pris, säger Mikael Davidsson, som är specialistsäljare kyla på Ahlsell.

Leveransen av förångare gick med långtradare från Tyskland och anlände till Tumba i mitten av december. Det var en av Güntners största leveranser under 2020 och med tanke på att de har kunder över hela Europa säger det en hel del om projektets storlek. Timab har också beställt expansionsventiler, kylrör och kylisolering från Ahlsell och även för dem tillhör projektet ett av de större.

- Vår ledande montör på byggarbetsplatsen gör majoriteten av sina löpande beställningar från Ahlsell via webbutiken. Det är enkelt och smidigt och vi är särskilt nöjda med att få kylrören i koppar levererade i takt med att de ska monteras. Det är stöldbegärligt material, som vi inte vill ha liggande på byggarbetsplatsen, säger Göran Johansson.

Företaget Bosphorus är något av pionjärer i Sverige inom kyld färdiglagad medelhavsmat. Verksamheten startade med catering i liten skala för 20 år sedan och redan då låg fokus på att laga moderna rätter baserade på mångtusenåriga recept från östra Medelhavet. I dag hittar du Bosphorus färdigpackade rätter i disken hos matvaruaffärer över hela Sverige.

 

Annons
9 Jun, 2021
Frigair Expo
Johannesburg, Sydafrika
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Panasonic Mitsubishi AQS
  • Kylma
  • Bravida
  • AQS Produkter
  • knapp
  • Ny annons
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se