För koldioxidneutrala fastigheter - Caverion och ABB i nytt samarbete

Publicerad: 8 Sep 2022
Caverion och ABB har ingått ett avtal för att påskynda utvecklingen av energieffektiva och hållbara byggnader. Syftet med samarbetet är att gemensamt erbjuda kunderna avancerade, smarta lösningar för att uppnå koldioxidneutrala fastigheter och för att nå sina hållbarhetsmål.

Genom att sammanföra ABB:s tekniska lösningar, inklusive Mission to Zero™, med Caverions hållbara lösningar och förmåga att integrera system, kommer båda företagens utbud att utökas i Finland, Baltikum, Sverige, Norge, Danmark, Tyskland samt Österrike. Det kompletterande utbudet kan nyttjas i både nya byggnader och vid moderniseringar för att möjliggöra mer automatiserade, intelligenta och hållbara fastigheter i linje med kundernas ökande krav. Optimala förhållanden i smarta fastigheter ökar också slutanvändarnas välbefinnande och tillfredsställelse.

-Avtalet med Caverion är ett bevis på ABB:s pågående engagemang att möjliggöra ett koldioxidneutralt samhälle genom samarbetets kraft. Våra gemensamma styrkor kommer att göra det möjligt för kunder i Norden och andra områden att ännu snabbare dra nytta av det senaste inom innovativ, smart byggteknik i enlighet med deras individuella hållbarhetskrav, säger Mats Peterson, chef för ABB Electrification i Sverige.

-Vi på Caverion vill skapa ett hållbart avtryck hos våra kunder via våra tjänster. Vi är glada över att utöka vårt samarbete med ABB eftersom vi har gemensamma mål för ett hållbart, koldioxidneutralt samhälle. Tillsammans kommer vi att förse våra kunder med toppmoderna lösningar för energieffektiva och hållbara byggnader, säger Uno Lundberg, vd, Caverion Sverige.

ABB:s Mission to Zero är ett koncept som hjälper byggnader och tillverkande enheter att bli hållbara, både självförsörjande i fråga om energi och koldioxidneutrala. Detta beskrivs uppnås genom mätning och energihantering kopplade till elektrifiering, teknik för distribuerade energiresurser samt förstärks via inköp av förnybar energi. Caverion beskriver sig vilja hjälpa företag och omvärld lyckas och att människor mår bra genom att göra omgivningar smarta och hållbara. Rådgivningstjänster och smarta lösningar, inklusive fastighetsautomation och andra digitala lösningar, förbättrar fastigheters energieffektivitet under hela livscykeln. Dessa, i kombination med hållbar kyl- och värmeproduktion och Caverion Remote Center, beskrivs vara nyckeln till att ta fastigheter mot nollutsläpp.

10 Okt, 2023
SIFA 2023
Paris, Frankrike
12 Okt, 2023
Refcold India
Chennai, Indien
24 Okt, 2023
European Heat Pump Summit
Nürnberg, Tyskland
25 Okt, 2023
ISK-Sodex
Istanbul, Turkiet
Visa fler händelser
Din ort
AQS
  • Ahlsell
  • Kylma
  • AQS Produkter
  • Dahl knapp 2022-09

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se