Fieldpiece Instruments lanserar en ny, trådlös köldmedievåg

Publicerad: 20 Jan 2023
Nu lanserar Fieldpiece en uppgraderad trådlös köldmedievåg, SR47INT, som därmed ersätter den tidigare arbetshästen SRS3. Den senaste modellen beskrivs leverera ännu högre prestanda och effektivitet i ett kompakt format samt erbjuda både lång batteritid och lång trådlös räckvidd.

Kyl- och värmepumpstekniker förlitar sig på köldmedievågar både vid installation och service för att kunna väga in köldmediet och rätt fyllnadsmängd. Vågens noggrannhet kan vara extra viktig när man tar i beaktande att system envarierar i utförande samt kan kräva olika, exakta fyllnadsmängder.

Fieldpiece Wireless SR47INT beskrivs vara framtagen för att möta teknikernas krav på vågar och ska underlätta både vid påfyllning och återtagning av köldmedium.

- Vi designade en trådlös köldmedievåg som vi visste att branschen behövde för den bästa noggrannheten, hållbarheten och bärbarheten, säger Bas Kamermans, General Manager EMEA of Fieldpiece. Vi är stolta över att kunna erbjuda den mest tuffa och pålitliga portföljen av verktyg för arbete på fältet med kyl- och värmepumpssystem.

Den maximala lastkapaciteten eller vikten som SR47INT är nyggd för är 114kg, vilket ska tillgodose de flesta behoven på marknaden. Den tilltagna plattformen med de integrerade stötdämparna sägs vara utformad för att kunna hantera alla typer cylindrar. Batteritiden uppges till uppemot 200 timmar.

Den trådlösa räckvidden anges till 300 meter med Job Link System App, vilket ska underlätta teknikernas arbete med att samla in data och skicka rapporter. Den kommunicerar även med andra trådlösa mätverktyg från FieldPiece, som exempelvis SMAN digitala manometerställ. IP-klassificeringen är IP64 för fjärrkontrollen och IP54 för plattformen. Vågen och tillbehören levereras med ett skyddande och vadderad transport-case.

Annons
6 Feb, 2023
AHR Expo
Atlanta, USA
23 Feb, 2023
Natural Refrigerants
Bukarest, Rumänien
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
13 Mar, 2023
ISH
Frankfurt am Main, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS
  • Ahlsell
  • Dahl knapp 2022-09
  • AQS Produkter
  • Kylma

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se