Kyla VärmeTill Kyla & Värme

FG Nordic och SKiAB blir Klima-Therm AB

Publicerad: 27 Aug 2019
FG Nordic Group, som består av FG Nordic AB och Svensk Kylimport AB (SKiAB), går vid årsskiftet formellt samman och byter samtidigt namn till Klima-Therm AB. En förändring som skall tydliggöra positionen som en viktig del i ett framgångsrikt och tongivande europeiskt bolag i branschen: – En mycket positiv förändring som kommer att innebära många fördelar för oss och för våra kunder, säger Magdalena Rozmiarek, VD för FG Nordic AB, och Carl Stridh, VD för SKiAB.

FG Nordic förvärvade SKiAB 2016 och bolagen har sedan några år verkat tillsammans under namnet FG Nordic Group. FG Nordic Group ägs av Klima-Therm, en stor europeisk koncern bestående av klimat- och kyltekniska företag med huvudkontor i Warszawa. Klima-Therm grundades 1994 och har idag drygt 550 anställda i Europa och USA, försäljning till 35 länder och tre egna produktionsanläggningar på sammanlag 17 500 kvm. Omsättningen ligger på drygt 1000 MSEK. Från årsskiftet 2019/2020 kommer alla försäljningsbolag att heta Klima-Therm.

– Namnbytet är ett fullt naturligt steg för oss. FG Nordic Group är idag en ganska stor aktör i branschen och vi växer på samtliga marknader i Sverige. Första halvåret 2019 hade vi drygt 45 procents tillväxt på den svenska marknaden. För hela koncernen var siffran 39 procent, förklarar Magdalena.

– När vi startade 2004 arbetade vi enbart med Fujitsu och då var FG Nordic, som står för Fujitsu General, ett logiskt namn. Idag har vi en produktportfölj och ett erbjudande som är väsentligt mycket bredare och därtill har vi ett tiotal andra starka varumärken i vårt sortiment. Namnbytet ska visa vår nuvarande position som en del av ett stort och expansivt europeiskt bolag med verksamhet i sex länder, säger Walle Saczewski, Key Account Manager, och en av tre medarbetare som startade FG Nordic och fortfarande arbetar i bolaget.

Namnändringen kommer att genomföras för alla försäljningsbolag i samtliga länder så att bolaget blir och uppfattas som ett Klima-Therm. Det finns många synergier med detta, framför allt när det gäller marknadsföring och kommunikation men även inköp, distribution och administration.

– Fast namnbytet innebär inga egentliga förändringar varken oss, våra kunder eller partner. Vårt erbjudande kommer inte att förändras, vi kommer att arbeta på samma sätt utifrån vår inarbetade affärsmodell ”Let’s do business togehter” med samma medarbetare och sortiment. Skillnaden blir väl mest att vi kommer att ha en betydligt större och lite färggladare kostym, avslutar Magdalena Rozmiarek.

På bilden: Magdalena Rozmiarek, vd för FG Nordic Group

Annons
18 Nov, 2021
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Webben, Sverige
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Ahlsell
  • Kylma
  • AQS Produkter
  • Ny annons
  • knapp

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se