Kyla VärmeTill Kyla & Värme

FG Nordic Group har förvärvat Svensk Kylimport AB

Publicerad: 27 Jun 2016
FG Nordic AB har förvärvat samtliga aktier i Svensk Kylimport AB (Skiab). Förvärvet ägde rum 1 juni och innebär att Skiab kommer att drivas som ett dotterbolag i FG Nordic Group. Som vd för Skiab tillträder Carl Stridh, tidigare en av delägarna i Skiab.

Företaget kommer även i fortsättningen arbeta med import och distribution av Ckivet för den svenska marknaden och de andra varumärkena som Skiab har representerat. 

-Skiab är som FG Nordic ett välrenommerat företag i kylbranschen, med försäljning av produkter för komfort- och industriellkyla samt värmepumpar för bostadsuppvärmning och kommersiella fastigheter. Skiab har andra varumärken än vad vi har, och detta är en av anledningar som gjorde Skiab till ett intressant förvärv. På så vis kompletterar vi vår varumärkesportfölj med fler varumärken och täcker en större del av marknaden, säger FG Nordics VD Magdalena Rozmiarek.

FG Nordic Group:s Försäljningschef Mats Halvorsen tillägger: 
-Detta kommer att förstärka vårt koncept ”Let´s do business togheter” som innebär att vi utvecklar våra marknadspositioner och agerar i ett nära samarbete med våra kunder. Detta i en relation präglad av ömsesidighet, respekt och erfarenhetsutbyte – ett affärskoncept för ömsesidiga och bättre affärer.

Med förvärvet kommer framtida synergieffekter inom teknisk support och kompletteringar inom produktportföljen för båda bolagen, men även att ge Skiabs produkter större närvaro på den nordiska marknaden, tack vare FG Nordics försäljningsorganisation i Sverige och Norge.

Annons
18 Nov, 2021
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Webben, Sverige
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Ny annons
  • knapp
  • Kylma
  • Ahlsell
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se