Expertkyl går in i Instalco och blickar mot etablering i Stockholmsregionen

Publicerad: 11 Dec 2014
Installationsjätten Installco skaffar sig ett ordentligt fotfäste i Göteborg genom förvärvet av Expertkyl. De tidigare ägarna Jonas och Johan Hagman kommer att fortsätta i sina nuvarande roller och bli delägare i Instalco.

Verksamheten i Expertkyl kommer att bedrivas som tidigare med Ulf Fredborg som  VD och inga  förändringar kommer att ske i organisationen eller i pågående projekt, uppger Instalco i ett pressmeddelande.

– Vi får genom sammanslagningen med Instalco möjlighet att fortsätta utvecklas och det skapar trygghet för våra kunder och medarbetare. Vi kommer fortsätta som tidigare och vidareutvecklas tillsammans i framtida affärer. Detta ger oss en möjlighet att ta Expertkyl vidare ut i Sverige, säger Jonas och Johan Hagman.

Instalco grundades i början av 2014 genom en sammanslagning av fem bolag och har sedan dess fortsatt växa genom ytterligare förvärv. Koncernen erbjuder idag sina kunder tjänster inom VS, el, klimat och industriinstallationer, med en ambition om att i framtiden vara rikstäckande.  Instalco-gruppen har ca 500 anställda och  beräknas  omsätta drygt 1 miljard kronor under 2014.  Majoritetsägare i Instalco är riskkapitalbolaget FSN Capital.

Utöver Expertkyl ingår också Expertkyl Elektro samt Hansson & Jakobsson Storkök i affären.

- Vi är glada att få med Expertkyl in i Instalco-teamet. Expertkyl har en väldigt stark position i Göteborg och visat på en stadig tillväxt med god lönsamhet och moget ledarskap, säger Per Sjöstrand, koncernchef för Instalco. Verksamheten kommer att utvidgas ytterligare och täcka ett större geografiska område. Vi siktar på att etablera verksamheten i Stockholm under det kommande halvåret.

Foto: Instalco

Annons
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Ahlsell
  • AQS Produkter
  • Kylma
  • Ny annons

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se