Enrads första order från ABK AS i Norge

Publicerad: 29 Aug 2017
Enrad AB har mottagit en skriftlig order från ABK AS i Norge gällande ett värmepumpsaggregat. Ordervärdet uppgår till runt 180 000 SEK. Det är Enrads första order från ABK sedan distributionsavtalet tecknades i vintras där ABK har rätten att distribuera Enrads kyl- och värmepumpsaggregat på den norska marknaden.

Norge har infört hårdare regler än övriga Europa för att fasa ut f-gaserna. vilket gör att Enrad har stora förhoppningar att Norge ska bli en snabbt växande marknad för bolagets produkter.

- Det känns väldigt bra att vi redan efter sex månader får första order då ledtiderna i branschen är långa. I det här fallet så rör det sig bara om en maskin så ordervärdet blir inte så stort, säger VD Andreas Bäckäng, men det symboliska värdet är mycket stort då det är vår första exportorder och första maskin till Norge. Vi arbetar på många andra projekt så det är viktigt att vi får levererat och kört igång den första maskinen i Norge. 

ABK AS är Norges största importör av värmepumpar, värmeväxlare och luftkonditioneringssystem. De distribuerar varumärken så som Toshiba, NIBE, Clivet, Atlas Copco och Uponor över hela landet. Bolaget har 80 anställda vid kontor och försäljningsställen i Oslo, Hamar, Stavanger, Bergen Trondheim och Rognan. 

Bildkälla: Enrad

Annons
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Ahlsell
  • AQS Produkter
  • Kylma
  • Ny annons

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se