Enrad ska hjälpa New York till en grönare framtid

Publicerad: 26 Jul 2022
De kommande årtiondena ska sex miljoner fastigheter i New York City gå över till klimatanpassade lösningar. Enrad har som ett av få svenska företag fått möjligheten att tillsammans med urbs (Urban systems urbs AB) och Energimyndigheten, samarbeta med de största fastighetsägarna i staden.

I projektet, som heter electric.nyc, ska Enrad bidra till stadens omställning genom att dela med sig av sin erfarenhet och kunskap från att arbeta med naturliga köldmedier.  

New York Citys fastigheter är fortfarande till stor del beroende av fossila bränslen. Nu vill staden inspireras av Sveriges utbredda hållbarhetsarbete. Det känns fantastiskt att få delta i ett så stort projekt och bidra med den kunskap och erfarenhet vi på Enrad samlat på oss genom åren, säger Andreas Bäckäng, vd, Enrad.

 Enrad har redan etablerat flera spännande samarbeten med viktiga aktörer i staden och den kommande tiden kommer man hålla ett antal utbildningar.

De kommer bland annat besöka våra framgångsprojekt i Sverige och Norge för att se hur liknande lösningar kan implementeras i New York City. Det här är en fantastisk möjlighet för oss att visa upp hur enkelt och effektivt det är med naturligt köldmedium, säger Andreas Bäckäng.

 electric.nyc är ett samarbete mellan Hudson Square Properties - Hines, Trinity Church Wall Street, Norges Bank Investment Management och urbs med stöd av New York State Energy Research and Development Authority.

Bild: electric.nyc

Annons
16 Aug, 2022
ARBS
Melbourne, Australien
21 Sep, 2022
Refrigeration & HVAC Indonesia
Jakarta, Indonesien
3 Okt, 2022
Interclima
Paris, Frankrike
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Ny annons AQS Mitsubishi
  • Kylma
  • Ahlsell
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se