Enrad i nytt samarbete med ClimaCheck

Publicerad: 23 Jan 2024
Kraven på miljö- och energirapportering ökar med EU:s taxonomiförordning och CSRD-direktivet. Samtidigt pågår en uppdatering av Ekodesigndirektivet som kommer att ställa högre krav på tillverkare av värmepumpar och kylaggregat. Detta beskrivs vara bakgrunden till det samarbete som Enrad och ClimaCheck nu har ingått.

– Vi har länge legat i framkant fram vad gäller omställningen till naturliga köldmedier och vill nu även göra det med tjänster som sparar pengar och resurser samt underlättar rapportering. Att erbjuda de här tjänsterna är en naturlig utveckling för oss eftersom vi har arbetat med ClimaCheck i många år för att prestandamäta och kvalitetssäkra alla våra aggregat. Nu vill vi dela med oss av vår kunskap till ägare och brukare av våra anläggningar, säger Andreas Bäckäng, vd, Enrad.  

Samarbetet inleds under våren och innebär att Enrad breddar sitt tjänsteutbud med miljö- och energirapportering. Utöver det erbjuds även prestandacertifiering efter installation och kontinuerlig prestandaanalys som upptäcker avvikelser direkt om de uppstår. Det möjliggör prediktivt underhåll så att kunderna kan åtgärda avvikelser i tid och undvika problem. Allt för att kunna säkerställa att Enrads kyl- och värmeaggregat håller högsta effektivitet och kontinuerligt optimeras.

– Det känns roligt att fördjupa samarbetet med Enrad. Vi vill bidra till att fler kyl- och värmeanläggningar sparar energi, förbättrar sin prestanda samt bibehåller optimal drift. Att dessutom göra det enkelt för våra gemensamma kunder att rapportera sin miljö- och energirapportering ligger helt i linje hur vi arbetar, säger Carl-Johan Håkansson, vd, ClimaCheck.

 

Annons
12 Mar, 2024
53rd AiCARR International Conference
Milano, Italien
12 Mar, 2024
MCE Mostra Convegno
Milano, Italien
8 Apr, 2024
China Refrigeration
Peking, Kina
16 Apr, 2024
HVAC & Refrigeration Live
London, Storbritannien
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Svalinn_2024
  • AQS Produkter
  • Kylma
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se