Enrad får två ordrar på sammanlagt drygt 2 MSEK

Publicerad: 24 Okt 2022
Enrad AB har fått två ordrar på sammanlagt 2,3 MSEK. Den ena ordern kommer från Francks Kylindustri och gäller komfortkyla och integrerad frikyla till Scandic Hotell i Malmö. Den andra ordern kommer från Caverion Sverige och gäller kyla till läkemedelsföretaget Galderma. Aggregaten beräknas installeras under hösten 2022.

– Väldigt kul att se att både Scandic och Galderma sätter miljön i första rummet. Scandic behöver ersätta en äldre anläggning och har då valt att satsa på en framtidssäkrad anläggning med naturliga köldmedier. Även Galderma ligger i framkant och har förstått att naturliga köldmedier är det enda valet i framtiden, säger Andreas Bäckäng, vd, Enrad.

Både Francks Kylindustri och Caverion Sverige är nära samarbetspartners som använt Enrads aggregat i andra projekt. 

– Francks Kylindustri och Caverion förstår verkligen vikten av att arbeta med naturliga köldmedier och att fasa ut syntetiska köldmedier. Den trenden blir allt starkare i branschen. Även om många stora aktörer håller fast i de syntetiska köldmedierna så går omställningen allt snabbare och det är så klart mycket positivt för oss, säger Andreas Bäckäng.

För att ytterligare påskynda omställningen till naturliga köldmedier har Enrad lanserat podden 1,5 grader i syfte att inspirera och utbilda branschaktörer kring hållbara lösningar inom värme och kyla. I senaste avsnittet intervjuas Leif Olsson från just Francks Kylindustri om det naturliga köldmediet ammoniak.

Fotograf: Emmy Jonsson

Annons
15 Feb, 2024
Acrex India
New Delhi, Indien
26 Feb, 2024
HVAC R Saudi
Riyadh, Saudiarabien
27 Feb, 2024
Warsaw HVAC Expo
Warsawa, Polen
12 Mar, 2024
MCE Mostra Convegno
Milano, Italien
Visa fler händelser
Din ort
AQS
  • Dahl knapp 2022-09
  • Kylma
  • AQS Produkter
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se