Enrad får sin största order någonsin

Publicerad: 31 Okt 2023
Enrad har fått sin största order någonsin. Ordervärdet uppges till 14,5 miljoner kronor och det handlar om en stor värmepumpsanläggning till huvudkontoret för DNV, Det Norske Veritas.

Ordern gäller uppvärmning av huvudkontoret och ersätter två oljepannor och två ammoniakaggregat.

– Den här ordern är ett kvitto på vår starka marknadsposition och att propan är framtidens köldmedium, framförallt när det gäller värmepumpsapplikationer och komfortkyla. Det känns fantastiskt bra att vi landat den här ordern, det visar hur starkt vårt standardiserade modulkoncept är, säger Andreas Bäckäng, vd, Enrad.

DNV använder idag ammoniakaggregat för uppvärmning men driftsfallet kräver att oljepannor används ibland för att stötta upp. DNV beskrivs ha valt Enrads lösning mot bakgrund av att propanaggregaten ska klara breda driftsfall och dessutom ha en låg servicekostnad och låg Life Cycle Cost.

– Propan är optimalt i det här fallet och det blir tydligt att det inte bara är klimatvänligt utan också ett effektivt köldmedium med låg livscykelkostnad, säger Andreas Bäckäng.

Ordern från DNV är den största Enrad någonsin fått och planen är att leverera redan under vintern 2023.

– Vi har en organisation som är byggd för att kunna hantera högre produktionsnivåer än den vi haft hittills i år. Istället för att minska på personal så har vi byggt lager i väntan på att omställningen i vår bransch ska ta fart. Den strategin föll ju ut väldigt bra med den här ordern. Det ser ut som att vi avslutar året riktigt starkt. Just nu är förfrågningsläget bättre än någonsin så vi hoppas kunna bibehålla det här, säger Andreas Bäckäng.

Fotograf: Sebastian Liljeblad

Annons
15 Feb, 2024
Acrex India
New Delhi, Indien
26 Feb, 2024
HVAC R Saudi
Riyadh, Saudiarabien
27 Feb, 2024
Warsaw HVAC Expo
Warsawa, Polen
12 Mar, 2024
MCE Mostra Convegno
Milano, Italien
Visa fler händelser
Din ort
AQS
  • Kylma
  • Dahl knapp 2022-09
  • Ahlsell
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se